Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Γρήγορα περιστρεφόμενα πάλσαρ εκπέμπουν εξαιρετικά-φωτεινές ακτίνες γ
Credit: NASA/JPL-Caltech/SAO
Ο περιστρεφόμενος πυρήνας ενός νεκρού άστρου, φαίνεται από τη μπλε κουκκίδα σε αυτή την εικόνα, είναι μία από τις πιο φωτεινές πηγές ακτίνων γάμμα στο Γαλαξία μας. Οι υψηλής ενέργειας ακτίνες από το Χ NuSTAR, εμφανίζονται με μπλε χρώμα· Οι λιγότερο ενεργητικές ανιχνεύσεις ακτίνων-Χ από το Τσάντρα απεικονίζονται με ροζ χρώμα.

Ένα ταχέως περιστρεφόμενο αστρικό "πτώμα", γνωστό ως δυνάμεις πάλσαρ μία από τις πιο φωτεινές πηγές ακτίνων γάμμα υψηλής ενέργειας στο Γαλαξία μας, μια νέα μελέτη αναφέρει.

"Η ενέργεια από αυτό το πτώμα ενός αστεριού είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει τη φωτεινότητα των ακτίνων-γ που βλέπουμε," ο επικεφαλής συγγραφέας Eric Gotthelf, του Πανεπιστημίου Κολούμπια, είπε σε μια δήλωση.


Το HESS J1640-465 βρίσκεται περίπου 42.000 έτη φωτός από τη Γη, καθιστώντας τα σύννεφα σκόνης και αερίου μεταξύ αυτού και του ηλιακού συστήματος μια πρόκληση για να δούμε μέσα σε αυτό.

Εκτοξεύτηκε το 2012, με την αποστολή να παρατείνεται έως το 2016, το NuSTAR χρησιμεύει ως ένα ευαίσθητο όργανο για την εξεύρεση νέων, κρυμμένων πάλσαρ σε απομακρυσμένα μέρη του γαλαξία.To-New-Sas

Πηγή: SPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ