Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014

Θεαματικός γκρεμός ανακαλύφθηκε στον κομήτη του ΡοζεταΠροορισμός για μπάντζι τζάμπινγκ
(Φωτογραφία:  ESA )
Ο κατακόρυφος γκρεμός έχει ύψος ενός χιλιομέτρου. Όμως ενδεχόμενη πτώση δεν θα ήταν θανατηφόρος.Λονδίνο

Η απότομη πλευρά ενός βράχου που έχει ύψος ένα χιλιόμετρο φωτογραφήθηκε από το σκάφος Ροζετα στον κομήτη που εξερευνά από το περασμένο καλοκαίρι.

Μπορεί η διαστημοσυσκευή Φιλαε να έχει πέσει σε… χειμερία νάρκη αναμένοντας την έλευση φωτός εκεί που βρίσκεται για να φορτιστούν οι μπαταρίες του όμως το Ροζετα, το σκάφος που έστειλε το Φιλαε πάνω στον κομήτη 67P, συνεχίζει την εξερεύνηση του κομήτη. 
Το σκάφος έχει στείλει πολλές εικόνες του κομήτη τις οποίες έχει δημοσιεύσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Ένας Βρετανός ερασιτέχνης αστρονόμος, ο Στιούαρτ Άτκινσον, παρατηρώντας μια από τις εικόνες εντόπισε κάτι που ξέφυγε από τα μάτια των μελών της αποστολής. 
Είδε ότι το Ροζετα είχε φωτογραφίσει ένα εντυπωσιακό, απόκρημνο βράχο στον κομήτη. 
Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για την απότομη πλευρά ενός βράχου που έχει ύψος ενός χλμ και καταλήγει σε ένα λείο κομμάτι της επιφάνειας του κομήτη.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί με δεδομένο ότι στον κομήτη υπάρχει σχεδόν ολική έλλειψη βαρύτητας αν κάποιος άνθρωπος βρεθεί στην άκρη του βράχου μπορεί να πηδήξει χωρίς κανένα φόβο και χωρίς να είναι δεμένος με κάποιο σκοινί. 
Η έλλειψη βαρύτητας όχι μόνο θα επιτρέψει σε αυτόν που θα κάνει το άλμα να φτάσει στη βάση του βράχου ομαλά και με ασφάλεια αλλά πιθανότατα μόλις πατήσει το πόδι του στην επιφάνεια η έλλειψη βαρύτητας θα λειτουργήσει σαν ελατήριο στέλνοντας τον πίσω στην κορυφή του βράχου.Σχετικά: Ο απότομος γκρεμός του κομήτη 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ