Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ήλιος σε ακτίνες Χ από το ΝιουΣΤΑΡ
Image Credit: NuSTAR, SDO, NASAΓιατί οι περιοχές πάνω από τις ηλιακές κηλίδες είναι τόσο καυτές;
Οι ηλιακές κηλίδες, οι ίδιες είναι λίγο πιο δροσερές από την περιβάλλουσα επιφάνεια του Ήλιου, επειδή τα μαγνητικά πεδία που τις δημιουργούν αυτές, μειώνουν τη μεταφερόμενη θέρμότητα.
Συνεπώς, είναι ασυνήθιστο ότι οι περιοχές γενικά - ακόμα και πολύ ψηλά στο στέμμα του Ήλιου - μπορεί να είναι εκατοντάδες φορές πιο θερμές.
Για να σας βοηθήσει να βρείτε την αιτία, η ΝΑΣΑ κατεύθυνε το Πυρηνικό Φασματοσκοπικό Τηλεσκόπιο Σειράς Γήινης τροχιάς (ΝιουΣΤΑΡ) δορυφόρο, για να επισημάνει το πολύ ευαίσθητο τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ στον Ήλιο.
Χαρακτηριστικά, παραπάνω είναι ο Ήλιος στο υπεριώδες φως, που παρουσιάζεται σε κόκκινο χρώμα, όπως λήφθηκε από την τροχιά όπου βρίσκεται το Ηλιακό Δυναμικό Παρατηρητήριο.
Υπέρθεση σε ψευδώς πράσινο και μπλε χρώμα που είναι οι εκπομπές πάνω από τις ηλιακές κηλίδες που ανιχνεύονται από το ΝιουΣΤΑΡ σε διαφορετικές ζώνες υψηλής ενέργειας ακτίνων-Χ, τονίζοντας τις περιοχές με εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία.
Ενδείξεις για τους μηχανισμούς της ατμοσφαιρικής θερμότητας του Ηλίου, δεν μπορεί να προέρχονται μόνο από αυτή την αρχική εικόνα, αλλά και από τις μελλοντικές εικόνες που θα ληφθούν από το ΝιουΣΤΑΡ με στόχο την εξεύρεση υποθετικών νάνο-εκλάμψεων, σύντομες εκρήξεις ενέργειας που μπορεί να οδηγήσουν στην ασυνήθιστη θερμότητα.Σχετικά: Ο Ήλιος βρίθει από υψηλής ενέργειας ακτίνες-Χ

To-New-Sas

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ