Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου 2014

Παρατήρηση του κομήτη - Η ταινία
Copyright: ESA/Rosetta/NAVCAM, CC BY-SA IGO 3.0
Η ταινία περιλαμβάνει 24 μοντάζ βασισμένα στις εικόνες από τη NAVCAM του Ροζέτα που αποκτήθηκαν μεταξύ της 19ης Νοεμβρίου και 3ης Δεκεμβρίου 2014.
Κάθε μοντάζ περιλαμβάνει τέσσερις επιμέρους εικόνες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 20 λεπτών, είτε γύρω στις 11:00 GMT (12:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης) ή 23:00 GMT (0:00 Επόμενη Μέρα CET). 
Τα μοντάζ φαίνονται σε αντίστροφη χρονολογική σειρά, ξεκινώντας από τις τέσσερις εικόνες που λαμβάνονται στις 2 Δεκεμβρίου, παρουσιάζοντας στη συνέχεια εκείνων που προέρχονται από την προηγούμενη ημέρα, και ούτω καθεξής, μέχρι το προτελευταίο μοντάζ στην ακολουθία, το οποίο αποτελείται από εικόνες που ελήφθησαν στις 19 Νοεμβρίου· το τελευταίο μοντάζ είναι από τις 3 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το Ροζέτα ολοκλήρωσε μια σχεδόν πλήρη περιστροφή σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τον κομήτη. 
Αυτές οι εικόνες επιλέγονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε η αλληλουχία τους φαίνεται να είναι συνεχής, ένα συνδυασμένο αποτέλεσμα της κίνησης του Ροζέτα είναι όσον αφορά τον κομήτη, και την περιστροφή του ίδιου του κομήτη (κάθε 12,4 ώρες).

Το σύνολο των 24 μοντάζ από αυτό το βίντεο μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ
Το σύνολο των 96 μεμονωμένων καρέ που συνθέτουν το μοντάζ μπορεί επίσης να το κατεβάσετε από εδώ.

Περισσότερες φωτογραφίες του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο μπορείτε να βρείτε στη συλλογή του «67Ρ - από το Ροζέτα».

Αυτό το βίντεο είναι επίσης διαθέσιμο σε μορφή .mp4 και .mov από αυτή τη σελίδα.Το πλήρες άρθρο από το ιστολόγιο του Ροζετα: http://blogs.esa.int/rosetta/2014/12/19/cometwatch-the-movie/


Περισσότερα για τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες Rosetta, ESA, Κομήτες, Αποστολές


To-New-Sas

Πηγή: esa

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ