Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν πραγματικά δεδομένα αντί θεωρίας για τη μέτρηση του σύμπαντος
Credit: Chris Blake & Sam Moorfield
Εικονογράφηση της έννοιας της Βαρυονικών Ακουστικών Ταλαντώσεων.
Για πρώτη φορά, οι ερευνητές έχουν μετρήσει μεγάλες αποστάσεις στο σύμπαν με τη χρήση δεδομένων, αντί υπολογισμών που σχετίζονται με τη γενική σχετικότητα.

Μια ερευνητική ομάδα από το Αυτοκρατορικό Κολέγιο (Imperial College) του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης, έχει χρησιμοποιήσει στοιχεία από αστρονομικές έρευνες για να μετρήσει μια σταθερή απόσταση που είναι κεντρικής σημασίας για την κατανόηση της επέκτασης του σύμπαντος.

Προηγουμένως, το μέγεθος αυτού του «πρότυπου κανόνα» είχε προβλεφθεί μόνο από θεωρητικά μοντέλα που βασίζονται στη γενική σχετικότητα για να εξηγήσει τη βαρύτητα στις μεγάλες κλίμακες. Η νέα μελέτη είναι η πρώτη που θα μετρήσει, χρησιμοποιώντας δεδομένα των παρατηρήσεων. 
Ένας πρότυπος κανόνας, είναι ένα αντικείμενο το οποίο έχει σταθερά, το ίδιο φυσικό μέγεθος, έτσι ώστε η σύγκριση του πραγματικού μεγέθους του με το μέγεθος του στον ουρανό, θα παρέχει μια μέτρηση της απόστασης του στη Γη.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι οι τρέχουσες μέθοδοι για τη μέτρηση της απόστασης στο Σύμπαν είναι πιο περίπλοκη από ό, τι χρειάζεται να είναι», είπε ο καθηγητής Alan Heavens από το Τμήμα Φυσικής, του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου, που ηγήθηκε της μελέτης. 
Παραδοσιακά στην κοσμολογία, η γενική σχετικότητα διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στα περισσότερα μοντέλα και ερμηνείες. 
Έχουμε αποδείξει ότι τα τρέχοντα δεδομένα είναι αρκετά ισχυρά για να μετρήσουν τη γεωμετρία και την επέκταση της ιστορίας του Σύμπαντος, χωρίς να στηρίζονται σε υπολογισμούς που σχετίζονται με τη γενική σχετικότητα.Η μελέτη: http://journals.aps.org/prl/abstract/10.1103/PhysRevLett.113.241302

Επιπλέον: Σύνοψη: Κοσμικός χάρακας υπολογίζει άμεσα

To-New-Sas

Πηγή: Αυτοκρατορικό Κολέγιο του Λονδίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ