Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 26 Δεκεμβρίου 2014

Φοιτητές έχουν στόχο να θέσουν κυανοβακτήρια στον Άρη για να παράγουν οξυγόνο
Credit: cyanoknights.bioΟ Άρης είναι ένα πολύ σκληρό και εχθρικό περιβάλλον για τους μελλοντικούςς εξερευνητές και όπως κάθε άλλος γνωστός πλανήτης, δεν διαθέτει "αναπνεύσιμο" αέρα.
Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει κάποια μέρα, και αυτό μπορεί να είναι αρκετά σύντομα για τη γενιά μας να γ'ινει είναι μάρτυρας, καθώς ομάδα φοιτητών από τη Γερμανία έχει ένα τολμηρό όραμα για να κάνει το πρώτο βήμα για «γεωπλασία» στον Κόκκινο Πλανήτη, μετατρέποντάς τον περισσότερο σαν τη Γη.
Το σχέδιο είναι να στείλουν τα κυανοβακτήρια στον Άρη για να παράγουν οξυγόνο από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι το κύριο συστατικό της ατμόσφαιρας του Άρη (σχεδόν 96%).
“Τα κυανοβακτήρια ζουν σε ορισμένες συνθήκες στη Γη, όπου δε θα πρέπει να αναμένεται ζωή. Μπορείτε να τα βρείτε παντού στον πλανήτη μας!” είπε o επικεφαλής της ομάδας Ρπμπερτ Ρ. Σρέντερ στο astrowatch.net.
«Είναι το πρώτο βήμα στον Άρη για να ελέγξουμε τους μικροοργανισμούς.» 
Το πρόγραμμα συμμετέχει στο Mars One Πανεπιστήμιο Διαγωνισμού, και αν κερδίσει, θα πρέπει να στείλει ένα φορτίο στον Άρη, επί του σκάφους, η αποστολή της Ολλανδικής εταιρείας στον Κόκκινο Πλανήτη.
Τώρα όλοι μπορούν να ψηφίσουν για να βοηθήσουν να γίνει πραγματικότητα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα CyanoKnights.bio.

Η ομάδα πίσω από την πρωτοβουλία, αποτελείται από ένα εθελοντικό και διεπιστημονικό συγκρότημα φοιτητών και επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και το Πολυτεχνείο, που βρίσκονται και τα δύο στο Ντάρμστατ, Γερμανία.
Αποκαλούν το έργο τους «Κυανοί Ιππότες», όπως εξηγεί ο Σρέντερ: “Λόγω της μακράς ιστορίας του εν λόγω Κυανού και τη βούλησή τους να επιβιώσουν, το ονόμασα Κυανοί Ιππότες και έστειλα την πρόταση αμέσως στο Μαρς Ένα”

Οι φοιτητές εργάζονται για το έργο τους στο εργαστήριο της Κυτταρικής Καλλιέργειας και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών και είναι επίσης σε επαφή με διαφορετικά ινστιτούτα, όχι μόνο από τη Γερμανία.Η ομάδα εξασφαλίζει ότι στο τέλος της αποστολής, αυτοί οι πολύ καλά σε φυλασσόμενοι μικροοργανισμοί θα εξολοθρευτούν. 
“Θα καταστρέψουμε τους μικροοργανισμούς μας, γιατί δεν θέλουμε να βλάψουμε τον Άρη,” προσθέτει ο Σρέντερ.


Σχετικές εικόνα: To-New-Sas

Πηγή: astrowatch

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ