Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Η Αφροδίτη γίνεται πιο περίεργη: ωκεανοί με CO2 μπορεί να καλύπτουν την επιφάνεια
Credit: NASA/JPL
Αυτή η εικόνα δείχνει την επιφάνεια του βόρειου ημισφαιρίου της Αφροδίτης, όπως παρατηρήθηκε από το ραντάρ χαρτογράφησης του διαστημικού σκάφους Μαγγελάνος της ΝΑΣΑ, το οποίο " είδε" μέσα από τα πυκνά σύννεφα του πλανήτη κατά τη διάρκεια μιας αποστολής που ολοκληρώθηκε το 1994. Οι επιστήμονες τώρα υποψιάζονται ότι η Αφροδίτη μπορεί κάποτε να φιλοξενούσε ωκεανούς διοξειδίου του άνθρακα στο αρχαίο παρελθόν.
Η Αφροδίτη μπορεί κάποτε να κατείχε παράξενους ωκεανούς υγρού διοξειδίου του άνθρακα που συνετέλεσαν στη διαμόρφωση της επιφάνειας του πλανήτη, λένε οι ερευνητές.

Η Αφροδίτη συχνά περιγράφεται ως δίδυμος πλανήτης της Γης γιατί είναι ο κόσμος πιο κοντά στη Γη σε μέγεθος, μάζα, απόσταση και χημική σύνθεση. 
Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Γη είναι ένας παράδεισος για τη ζωή, η Αφροδίτη συνήθως περιγράφεται ως κόλαση, με μία συντριπτική ατμόσφαιρα και σύννεφα διαβρωτικού θειικού οξέως που επιπλέει πάνω από μια βραχώδη επιφάνεια της ερήμου αρκετά θερμή ώστε να λιώσει μόλυβδο.

Αντί θάλασσες νερού, τότε, οι επιστήμονες προτείνουν τώρα ότι η Αφροδίτη θα μπορούσε κάποτε να κατείχε περίεργους ωκεανούς υγρού διοξειδίου του άνθρακα.

Το διοξείδιο του άνθρακα είναι κοινό στην Αφροδίτη.

“Επί του παρόντος, η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης είναι ως επί το πλείστον διοξείδιο του άνθρακα, το 96,5 τοις εκατό κατά όγκο,” είπε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dima Bolmatov, θεωρητικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο του Κορνέλ στη Νέα Υόρκη ..To-New-Sas

Πηγή: SPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ