Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 1 Δεκεμβρίου 2014

Περιπλανώμενοι - μια ταινία μικρού μήκους από τον Erik WernquistΟι "Περιπλανώμενοι", είναι ένα όραμα της επέκτασης της ανθρωπότητας μέσα στο Ηλιακό Σύστημα, με βάση τις επιστημονικές ιδέες και έννοιες, για το πως μπορεί να μοιάζει το μέλλον μας στο διάστημα, αν συμβεί ποτέ.

Οι τοποθεσίες που απεικονίζονται στην ταινία είναι ψηφιακές αναπαραστάσεις των πραγματικών θέσεων στο ηλιακό μας σύστημα, δημιουργήθηκαν από πραγματικές φωτογραφίες και δεδομένων χαρτών που είναι διαθέσιμα.
Χωρίς καμία προφανή ιστορία, εκτός από το ό, τι μπορείτε να την συμπληρώσετε μόνοι σας, η ιδέα της ταινίας είναι κατά κύριο λόγο για να δείξει μια "γεύση" από τη φανταστική και πανέμορφη φύση που μας περιβάλλει από τους γειτονικούς μας κόσμους - και πάνω απ 'όλα, πώς μπορεί να φαίνεται σε μας αν ήμασταν εκεί.Ένα ιδιαίτερα επικό, και συνάμα αισιόδοξο όραμα σχετικά με το μέλλον της Ανθρωπότητας και την εξερεύνηση και αποικισμό του ηλιακού μας συστήματος αποτελεί η μικρού μήκους ταινία «Wanderers», του Έρικ Βέρνκουΐστ, στην οποία «συμμετέχει» μετά θάνατον ο διάσημος αστρονόμος, κοσμολόγος, αστροφυσικός, αστροβιολόγος και συγγραφέας Καρλ Σαγκάν, μέσω της φωνής του.

Το «Wanderers» αποτελεί ένα όραμα επιστημονικής φαντασίας για την επέκταση του ανθρώπινου είδους στους πλανήτες της διαστημικής «γειτονιάς» μας, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά και ιδέες σχετικά με το πώς θα έμοιαζε το μέλλον μας στο Διάστημα- εάν γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα. Τα μέρη που απεικονίζονται στην ταινία αποτελούν ψηφιακές αναδημιουργίες πραγματικών τοποθεσιών στο Ηλιακό Σύστημα, βασισμένες σε πραγματικές φωτογραφίες και δεδομένα χαρτών, όπου αυτά ήταν διαθέσιμα.

Αν και δεν υπάρχει κάποιο προφανές σενάριο, η βασική ιδέα της ταινίας, όπως περιγράφεται από τους δημιουργούς της, είναι να δώσει πρωτευόντως «μια ματιά της φανταστικής και όμορφης φύσης που μας περιτριγυρίζει στους γειτονικούς μας κόσμους- και πάνω από όλα, πώς θα μας φαινόταν εάν ήμασταν εκεί».

Το κείμενο- αφήγηση του Σαγκάν προέρχεται από το βιβλίο του, The Pale Blue Dot, και περιέχει, με τη σειρά του απόσπασμα από το «Μόμπι Ντικ» του Χέρμαν Μέλβιλ: «I am tormented with an everlasting itch for things remote. I love to sail forbidden seas...» (Είμαι βασανισμένος με μια αιώνια φαγούρα για τα απομακρυσμένα πράγματα. Μου αρέσει να πλέω απαγορευμένες θάλασσες.). 
Για την εξήγηση κάθε μίας σκηνής που είδατε στο βίντεο, επισκεφθείτε αυτή την ιστοσελίδα.
(επιλέγετε μία μία τις εικόνες και διαβάζετε το κείμενο)
Με Ελληνικούς υπότιτλους
 To-new-Sas

Πηγή: vimeo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ