Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Η αόρατη σκοτεινή ύλη μπορεί να εμφανιστεί σε σήματα GPS
Credit: NASA/Hubble
Οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι η ορατή ύλη στο Σμήνος της Πανδώρας, δημιουργεί μόνο μέχρι πέντε τοις εκατό της μάζας του. Πιστεύουν ότι το υπόλοιπο αποτελείται από τη σκοτεινή ύλη.
Οι δορυφόροι GPS είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση, αλλά τώρα ερευνητές πιστεύουν ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ένα απροσδόκητο σκοπό: στο να βρουν τα ίχνη της αινιγματικής σκοτεινής ύλης που πιστεύεται ότι κρύβεται σε όλο το σύμπαν.

Οι φυσικοί εκτιμούν ότι υπάρχει σχεδόν έξι φορές περισσότερη σκοτεινή ύλη στο σύμπαν, καθώς υπάρχει ορατή ύλη. 
Όμως, παρά την αναζήτηση δεκαετιών, οι επιστήμονες μέχρι τώρα δεν έχουν βρει άμεσες αποδείξεις της αόρατης σκοτεινής ύλης, και η ύπαρξή της θα συναχθεί με βάση τη βαρυτική έλξη στους γαλαξίες και άλλα ουράνια σώματα. 
Χωρίς επιπλέον δύναμη της βαρύτητας από τη σκοτεινή ύλη, λένε οι ερευνητές, οι γαλαξίες δεν θα ήταν σε θέση να κρατηθούν μαζί.

Οι φυσικοί δεν ξέρουν από τι αποτελείται η σκοτεινή ύλη, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι αποτελείται από σωματίδια που αλληλεπιδρούν ελάχιστα με τον ορατό κόσμο, το οποίο είναι ο λόγος που η σκοτεινή ύλη είναι αόρατη και ήταν δύσκολο να ανιχνευθεί.To-New-Sas

Πηγή: SPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ