Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

«Καπνός μετεωρίτη»: Ο κομήτης Siding Spring θα μπορούσε να αλλάξει την χημεία του Άρη οριστικά
Credit: Indian Space Research Organisation
Οι παρατηρήσεις του κομήτη Siding Spring 19 Οκτωβρίου από το όχημα σε τροχιά, αποστολή στον Άρη.
Αισθάνεστε τυχερός; 
Τα γεγονότα όπως ο κομήτης Siding Spring που προσέγγισε τον Άρη, τον Οκτώβριο, συμβαίνει μόνο μία φορά κάθε οκτώ εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τη NASA.

Και μετά μας ήρθε μια εκπληκτική προβολή από το διαστημικό σκάφος, τώρα έχουμε νέες εικόνες αυτό το μήνα από μια Ινδική αποστολή. 
Επίσης, η NASA έχει κυκλοφορήσει τα επιστημονικά αποτελέσματα που υποδηλώνουν ότι η χημεία της ατμόσφαιρας του Άρη θα μπορούσε να αλλάξει για πάντα από αυτή τη στενή επαφή.

"Η εικόνα στο κέντρο δείχνει μία ράβδωση ... ακτινοβολεί έξω από τον πυρήνα του κομήτη (έξω από το πλαίσιο), ενδεχομένως να δείχνει τον πίδακας από [τον] πυρήνα του κομήτη," ο Οργανισμός Ινδικών Επιστημονικών Ερευνών έγραψε την παραπάνω αλληλουχία εικόνων στη σελίδα της αποστολής στο Facebook.

"Συνήθως οι πίδακες αντιπροσωπεύουν την εκπομπή αερίων της δραστηριότητας από [τις] οπές αερισμού του πυρήνα του κομήτη, απελευθερώνοντας κρυστάλλους πάγου και σκόνης. Η δραστηριότητα εκπομπής αερίων αυξάνεται σταδιακά, καθώς ο κομήτης πλησιάζει τον Ήλιο"

Η σκόνη του κομήτη πιθανότατα παρήγαγε μια βροχή μετεωριτών ή καταιγίδα μετεωριτών, όταν τα σωματίδια προσέκρουσαν στην ανώτερη ατμόσφαιρα, η οποία «άλλαξε κυριολεκτικά τη χημεία», πρόσθεσε ο Jim Green, διευθυντής του επιστημονικού πλανητικού τμήματος της NASA, σε μια πρόσφατη συζήτηση που επισημάνθηκε σε ένα μπλογκ του οργανισμού.Credit: NASA
Προβολή καλλιτέχνη του κομήτη που διέρχεται πιο κοντά στον Άρη αυτή την Κυριακή. Κατά τη στιγμή αυτή, οι δορυφόροι του Άρη από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ινδία θα "συσσωρευτούν" στην αντίθετη πλευρά του πλανήτη για να αποφύγουν πιθανές επιπτώσεις από τη σκόνη του κομήτη.
Ο οργανισμός αναφέρει ότι η σκόνη δημιουργείται από μέταλλα που εξατμίζονται, όπου θα μετατραπούν τελικά σε σκόνη ή «μετεωρικό καπνό." 
Το Maven θα παρακολουθεί προσεκτικά τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. 
Πιθανά αποτελέσματα περιλαμβάνουν μεγάλο υψόμετρο νεφών ή στο πιο ακραίο "σενάριο", ίσως αλλάξυν οριστικά το ποια είναι η χημεία της ατμόσφαιρας. 
Δεν είναι κακό για μια αποστολή να μελετήσει, αμέσως μετά την άφιξη στον Άρη.
To-New-Sas

Πηγή: PHYS.ORG

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ