Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Συνάντηση τριβής μεταξύ δύο σπειροειδών γαλαξιώνCredit: NASA/ESA and The Hubble Heritage Team (STScI)
Πώς συναντιούνται οι γαλαξίες ;

Οι δύο γαλαξίες δεν πρέπει να συγκρουστούν μεταξύ τους για να συναντηθούν. 
Μπορούν απλώς να περάσουν αρκετά κοντά για να "πιάσουν" την βαρυτική έλξη ο ένας του άλλου. 
Και «κοντά» θα μπορούσε να σημαίνει 100.000 έτη φωτός, η απόσταση μεταξύ των γαλαξιών σε αυτή την εικόνα του Hubble. 

NGC 2359: Το κράνος του Θωρ15 Φεβρουαρίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: Bob and Janice Fera (Fera Photography)Αυτό το κοσμικό σύννεφο σε σχήμα κράνους με φτερά είναι ευρέως γνωστό ως Κράνος του Θωρ. 

Απάντηση σε πιθανούς στόχους αστεροειδών με ανακατεύθυνση αποστολήςΑυτή η  καλλιτεχνική απεικόνιση δείχνε έναν αστροναύτη που ετοιμάζεται να λάβει δείγματα από τον "αιχμάλωτο" αστεροειδή αφού έχει μετεγκατασταθεί σε μια σταθερή τροχιά στο σύστημα Γης-Σελήνης. Εκατοντάδες δαχτυλίδια τοποθετήθηκαν στον σάκο συγκέντρωσης του αστεροειδή, βοηθώντας τον αστροναύτη να περιηγηθεί προσεκτικά στην επιφάνεια.

Το Hubble εξετάζει το σφαιρωτό σμήνος Terzan 7
Credit: NASA, ESA, and A. Sarajedini (University of Florida)


Το όνομα του το πήρε από τον αστρονόμο Agop Terzan (Γαλλικής-Αρμενικής καταγωγής), αυτό είναι το σφαιρωτό σμήνος Terzan 7 - μία πυκνή μπάλα αστέρων που συνδέονται μεταξύ τους μέσω της βαρύτητας. Απέχει πάνω από 75.000 έτη φωτός από εμάς, από την άλλη πλευρά του γαλαξία μας. 

Νότιος Πολικός Παγετώνας Διοξειδίου του Άνθρακα
Αυτή η εικόνα HiRISE είναι ένα τμήμα από τον νότιο υπολειμματικό πολικό παγετώνα του Άρη. Όπως και στην Γη, ο Άρης έχει συγκεντρώσεις νερού και στους δυο πόλους.

Όταν η ύλη γίνεται κύμαwww.space.com
H μεταφορά του πειράματος στον ISS σε λίγα χρόνια θα γίνει προκειμένου να μελετηθούν τα κβαντικά φαινόμενα σε ένα περιβάλλον στο οποίο η επίδραση της βαρύτητας δεν είναι αντιληπτή.

Το πιο ψυχρό σημείο στο Σύμπαν σκοπεύουν να δημιουργήσουν επιστήμονες προκειμένου να εξερευνήσουν άγνωστα κβαντικά φαινόμενα.

Το μυστήριο με το κομμάτι βράχου στον Άρη λύθηκε

Σαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου 1564
15 Φεβρουαρίου 1564, γεννιέται ο Γαλιλαίος Γαλιλέι (Galileo Galilei)
Το 1564 γεννιέται στην Τοσκάνη ο Ιταλός μαθηματικός, αστρονόμος και φυσικός Γαλιλαίος Γαλιλέι. 
Εφηύρε το αστρονομικό τηλεσκόπιο με το οποίο ανακάλυψε κρατήρες στη Σελήνη και τους δορυφόρους του Δία. Υποχρεώθηκε από την Ιερά Εξέταση να διαψεύσει ότι, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο.
To-New-Sas

Σαν σήμερα 15 Φεβρουαρίου 1988


To 1988
φεύγει από τη ζωή ο φυσικός Ρίτσαρντ Φίλλιπς Φάινμαν (Richard Phillips Feynman), που ασχολήθηκε εκτενώς με την κβαντική ηλεκτροδυναμική.
To-New-Sas

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ηλιακή έκλαμψη 14 Φεβρουαρίου 2014
Ηλιακή έκλαμψη M1.6 και M1.1 στην περιοχή 11974 14 Φεβρουαρίου 2014

To LADEE "πιάνει" ίχνη άστρων σε εικόνα μαζί με τους κρατήρες Golgi και ZinnerImage credit: NASA Ames


Η εικόνα που παρουσιάζεται εδώ αποκτήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 2014, περίπου στις 23:45 UTC, ενώ το LADEE(Lunar Atmosphere and Dust Environment Explorer////Σεληνιακή Ατμόσφαιρα και Σκόνη Περιβάλλον Εξερεύνησης) εκτελούσε ατμοσφαιρικές μετρήσεις.

Δίδυμο αστροφυσικών προτείνει το άστρο Planck ως πυρήνα των μαύρων τρυπών

Credit: NASA/JPL-Caltech
Η έννοια του καλλιτέχνη απεικονίζει μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο ενός γαλαξία. Το μπλε χρώμα εδώ αντιπροσωπεύει την έκχυση ακτινοβολίας έξω από το υλικό που είναι πολύ κοντά στη μαύρη τρύπα. Η γκρίζα δομή γύρω από την μαύρη τρύπα, που ονομάζεται τόρος, αποτελείται από αέριο και σκόνη.

Τα δύο πρόσωπα της Φοίβης

NASA / JPL-Caltech
Το Voyager 2 πήρε αυτή τη σειρά φωτογραφιών του εξωτερικού δορυφόρου του Κρόνου, Φοίβη, στις 4 Σεπτεμβρίου, 1981, από 2,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα απόσταση. Η εικόνα στην κορυφή είναι η κανονική έκδοση και το κάτω μέρος είναι μια βελτιωμένη έκδοση για αύξηση της ανάλυσης. Αυτή η αλληλουχία διήρκεσε 23,4 ώρες και περιλαμβάνει 35 εικόνες. Οι πρώτες εικόνες λήφθηκαν περίπου σε διάρκεια 43 λεπτών, ενώ η πιο πρόσφατη είναι περίπου 29 λεπτά. Υπάρχουν δύο σημαντικά κενά στην αλληλουχία: Οι εικόνες 7 και 8 διαχωρίζονται κατά 2,3 ώρες και οι εικόνες 19 και 20 διαχωρίζονται κατά 2,8 ώρες.

Ο Κρόνος

Λαμβάνεται από τον David Kolb στις 1 Φεβρουαρίου 2014 @ Lawrence, ΚάνσαςΕδώ είναι μια κινούμενη εικόνα των δακτυλίων του Κρόνου που καλύπτει ένα χρονικό διάστημα δέκα χρόνων από το 2003 μέχρι το 2013. 
Οι εικόνες λήφθηκαν με ένα οκτώ ιντσών τηλεσκόπιο Meade Schmidt-Cassegrain, και διάφορες δικτυακές(web) κάμερες.


To-New-Sas

ΠΗΓΗ: http://spaceweathergallery.com

Η Καρδιά της Ατακάμα
Copyright JAXA/ESAΑυτή η δορυφορική εικόνα δείχνει το σχήμα καρδιάς της λίμνης Miscanti και της μικρότερης λίμνης Miñiques στη βόρεια Χιλή.

IC 1805: Φως από την καρδιά


14 Φεβρουαρίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της ΗμέραςΑπλωμένο σχεδόν 200 έτη φωτός, το νεφέλωμα εκπομπής IC 1805 είναι ένα μείγμα από λαμπερό διαστρικό αέριο και σκοτεινά σύννεφα σκόνης περίπου 7.500 έτη φωτός μακριά στον Περσέα, στον σπειροειδή βραχίονα του γαλαξία μας.

Το IBEX της NASA βοηθά εικόνα χρώματος του μαγνητικού συστήματος πέρα από τον Ηλιακό άνεμο

Image Credit: NASA/IBEX/UNH
Ένα μοντέλο από τα διαστρικά μαγνητικά πεδία - τα οποία διαφορετικά θα ήταν ευθεία στρέβλωση γύρω από το εξωτερικό της Ηλιόσφαιρας μας, με βάση τα στοιχεία από τη NASA με το Διαστρικό Όριο Εξερεύνησης (Interstellar Boundary Explorer[IBEX]). Το κόκκινο βέλος δείχνει την κατεύθυνση προς την οποία το ηλιακό σύστημα κινείται μέσω του γαλαξία.

Σαν σήμερα 14 Φεβρουαρίου 1990
Διάγραμμα πορτραίτου
Διάγραμμα της NASA για το πώς λήφθηκαν τα πλαίσια του Οικογενειακού Πορτρέτου για το Ηλιακό Σύστημα

Σαν σήμερα 14 Φεβρουαρίου 1980

Image credit: NASA
Εκτόξευση του πυραύλου Δέλτα(Delta) που μεταφέρει το Solar Max, αποστολή της NASA στις 14 Φεβρουαρίου 1980.

Χρωστική ουσία των προϊστορικών σπηλαίων θα χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τον ηλιακό ανιχνευτή της ESAΗλιακό όχημα σε τροχιάΜια χρωστική που κάποτε χρησιμοποιείτο σε προϊστορικές βραχογραφίες προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία της αποστολής Solar Orbiter της ESA από το έντονο φως του ήλιου. Το κάρβουνο των καμμένων οστών θα εφαρμοστεί πάνω στην ασπίδα θερμότητας τιτανίου του διαστημικού σκάφους χρησιμοποιώντας μια νέα τεχνική.

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Στο κέντρο της πόλης Auriga

13 Φεβρουαρίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Hμέρας

Σεληνιακά πετρώματα αποκαλύπτουν ιστορία έκπληξη ενός μετεωρίτη
Credit: PictureWendy
Μια ανακάλυψη του αναπληρωτή καθηγητή Nemchin αμφισβητεί την από καιρό διατυπωθείσα άποψη ότι υπήρχε μόνο μια "ακίδα" στις τεράστιες επιπτώσεις μετεωρίτη από 3,9 δισεκατομμύρια χρόνια.

Το Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι

Όπως φαίνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
(Κείμενο εικόνας: http://www.space.com)
H NASA κυκλοφόρησε μια νυχτερινή εικόνα στις 11 Φεβρουαρίου του 2104 και δείχνει  Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι που φαίνεται από το διάστημα. Μια "αποστολή" στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που πήραν αυτή τη φωτογραφία σε τροχιά. To-New-Sas

Ο Άρης(2)
Λαμβάνεται από Efrain Morales Rivera στις 12 Φεβρουαρίου 2014 @ Aguadilla, Πουέρτο Ρίκο
Ο Άρης στις 12 Φεβρουαρίου, 9:03 UT. 
Ο Βορράς είναι πάνω.Μετάφραση: To-New-Sas

Λεπτομερής γεωλογικός χάρτης του μεγαλύτερου φεγγαριού του ηλιακού συστήματος

Image Credit: USGS Astrogeology Science Center/Wheaton/NASA/JPL-Caltech
Για να παρουσιαστούν οι καλύτερες πληροφορίες κατά μια ενιαία άποψη του φεγγαριού  του Δία, Γανυμήδη, ένα σφαιρικό μωσαϊκό εικόνας συγκεντρώθηκε, ενσωματώνοντας τις καλύτερες διαθέσιμες εικόνες στοιχείων από το διαστημικό σκάφος Voyager 1 και 2 της NASA και το διαστημικό σκάφος Γαλιλαίο της NASA.
.......
Credit: USGS Astrogeology Science Center/Wheaton/NASA/JPL-Caltech
Γανυμήδης: Παγκόσμιος Γεωλογικός Χάρτης και Παγκόσμιο Μωσαϊκό Εικόνας.
Αυτή η εικόνα δείχνει τον Γανυμήδη που επικεντρώνεται στα 200 δυτικού γεωγραφικού μήκους.
Το ψηφιδωτό (δεξιά) χρησίμευσε ως βάση του χάρτη για το γεωλογικό 2ο χάρτη του Γανυμήδη (αριστερά).

Η NASA κινεί το μακροβιότερο διαστημικό σκάφος στον Άρη για νέες παρατηρήσεις
Credit: NASA/JPL.
Κανένα όχημα της NASA σε τροχιά γύρω τον Άρη δεν ήταν σε θέση να παρατηρήσει το πρωινό φως της ημέρας στον πλανήτη από τα δίδυμα οχήματα Βίκινγκ σε τροχιά  στη δεκαετία του 1970.

Ο χάρτης του Γαλαξία Υψηλής ανάλυσης αφίσα από το New Scientist

Οι δύο όψεις του Ουρανού
CREDIT: LAWRENCE SROMOVSKY, UNIVERSITY OF WISCONSIN-MADISON/ W. M. KECK OBSERVATORY


Μία από τις καλύτερες υπέρυθρες εικόνες του Ουρανού, που δείχνει τα δύο ημισφαίρια, τα ατμοσφαιρικά χαρακτηριστικά του, και τους δακτυλίους του.

Ο Εγκέλαδος
Ο Εγκέλαδος μπροστά από τους δακτυλίους του Κρόνου (απεικόνιση του Cassini)Το φεγγάρι του Κρόνου, ο Εγκέλαδο αντανακλά το φως του ήλιου έντονα, ενώ ο πλανήτης και οι δακτύλιοι, γεμίζουν το φόντο της εικόνας του Cassini.

Ο δορυφόρος MAVEN αναζητά τη χαμένη ατμόσφαιρα του ΆρηCredit: The Lunar and Planetary Institute and LASP
Το MAVEN θα μετρήσει τη διαδικασία που επηρεάζει την υπόλοιπη ατμόσφαιρα του Άρη. 
Αυτό περιλαμβάνει τα εισερχόμενα Ηλιακά Ενεργητικά Σωματίδια (SEPs), που ξεφεύγουν με βάση μόριο ανά μόριο (Jeans Escape), η επίδραση των στεματικών εκπομπών μάζας (CME,) και ακραίας ηλιακής ακτινοβολία στο υπεριώδες (EUVs).

Τα άστρα Πλανκ και το παράδοξο της πληροφορίαςESA
Όταν σε ένα άστρο με μεγάλη μάζα εξαντληθούν τα καύσιμα, εκρήγνυται με φαντασμαγορικό τρόπο πριν ο πυρήνας του μετατραπεί σε μαύρη τρύπα.Σε μία εναλλακτική πρόταση κατέληξαν δύο Ευρωπαίοι φυσικοί σχετικά με ένα παράδοξο που προκύπτει με τη διατήρηση της πληροφορίας στις μαύρες τρύπες, σκιαγραφώντας ένα νέο τύπο άστρων που αποκαλούν άστρα Πλανκ.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Το σύμπαν που ζούμε


ΠΗΓΗ: http://vimeo.com

Τέσσερα νέα σμήνη γαλαξιών ανακαλύφθηκαν 10 δισεκατομμύρια έτη φωτός από τη Γη
Credit: D. Clements / ESA / NASA
Τρία (ψευδή) χρώματα από εικόνες του δορυφόρου Herschel των συμπαγών συστάδων που προσδιορίζονται από τον δορυφόρο Planck. Το μπλε, πράσινο και κόκκινο αντιπροσωπεύουν το υπέρυθρο φως στα διαδοχικά μεγαλύτερα μήκη κύματος, από 250μm, 350μm και 500μm αντίστοιχα. Ο πράσινος κύκλος δείχνει το μέγεθος της δέσμης από το Planck στη θέση της πηγής, το οποίο Herschel ήταν σε θέση να επιλύσει σε πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Ερευνητές προσδιορίζουν ένα από τα πρώτα αστέρια στο σύμπαν

IMAGE: NASA.
Το παρατηρητήριο Chandra ακτίνων-Χ, τράβηξε αυτή την φωτογραφία του G292.0 +1.8, ένα νεαρό, πλούσιο σε οξυγόνο υπόλειμμα υπερκαινοφανούς με ένα πάλσαρ στο κέντρο που περιβάλλεται από το εξερχόμενο υλικό. Η εικόνα δείχνει ένα ταχέως αναπτυσσόμενο κέλυφος αερίου που είναι 36 έτη φωτός (σε μέγεθος) και περιέχει στοιχεία όπως: οξυγόνο, νέον, μαγνήσιο, πυρίτιο και θείο.

Η πρώτη εικόνα της Γης και της Σελήνης από το Curiosity Mars RoverΠρώτη δημοσίευση: 06.02.2014


Τα δύο σώματα σε αυτό το τμήμα της προβολής στον νυχτερινό ουρανού από το Curiosity rover της NASA στον Άρη δείχνει τη Γη και τη Σελήνη. 

Η NASA και η Γαλλία υπογράφουν συμφωνία σχετικά με το μέλλον της αποστολής Mars Lander«Διορατικότητα» θα είναι η πρώτη αποστολή για να μελετήσει το εσωτερικό του Κόκκινου Πλανήτη, χρησιμοποιώντας σεισμικά κύματα.


NASA/Getty Images
Αυτή η έγχρωμη εικόνα από τη Mast κάμερα του Curiosity rover της NASA δείχνει τμήμα του τείχους του κρατήρα Gale, η θέση στον Άρη, όπου το rover προσγειώθηκε 5 Αυγούστου του 2012 στον Κόκκινο πλανήτη.

NASA το διαστημικό σκάφος Cassini απέκτησε μια 360-μοιρών προβολή του σέλας από τον Κρόνο

Υπεριώδεις και υπέρυθρες εικόνες από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA και το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble δείχνουν ενεργό και ήσυχο σέλας στο βόρειο και Νότιο πόλο του Κρόνου.
(Βίντεο πιο κάτω)

Το Hubble κοιτάζει μέσα σε «βρεφοκομείο» για απείθαρχα νέα αστέριαCredit: NASA & ESA.  Acknowledgements: Kevin Luhman (Pennsylvania State University), and Judy Schmidt


Αυτή η νέα εντυπωσιακή εικόνα, λαμβάνεται από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA / ESA, και αποκαλύπτει ένα αστέρι στη διαδικασία σχηματισμού εντός του σύννεφου Χαμαιλέων.

Κοντινή προσέγγιση του αστεροειδή 2006 DP14
Λαμβάνεται από τους Ernesto Guido, Martino Nicolini & Nick Howes στις 11 Φεβρουαρίου 2014 @ εξ αποστάσεως από το παρατηρητήριο Siding Spring


Αστεροειδής 2006 DP14 έχει εκτιμώμενο μέγεθος 460 μ. - 1.0 km (με βάση τα αντικείμενα, απόλυτο μέγεθος H = 18,8) και είχε μια στενή προσέγγιση με τη Γη περίπου σε 6,2 LD (σεληνιακή απόσταση = ~ 384.000 χιλιόμετρα) ή 0,0160 AU (1 AU = ~ 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα) στις 19:05 UT στις 10 Φεβρουαρίου 2014.

Περσέας Α: Ένας γαλαξίας τέρας στην καρδιά του συμπλέγματος Περσέα
Credit X-ray: NASA/CXC/IoA/A.Fabian et al.; Radio: NRAO/VLA/G. Taylor; Optical: NASA/ESA/Hubble Heritage (STScI/AURA) & Univ. of Cambridge/IoA/A. Fabian
Ο ενεργός γαλαξίας NGC 1275 είναι επίσης γνωστός ως ράδιο-πηγή (Περσέας) και ένας ισχυρός πομπός ακτίνων Χ λόγω της παρουσίας μιας μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία.

Ενεργή Διάβρωση στον Κρατήρα Pasteur

Αυτή η εικόνα δείχνει εξογκώματα και σχηματισμούς τα οποία διαβρώνονται ενεργά από τον Αρειανό άνεμο.

Η σεληνιακή μονάδα από μακριά

Δεκέμβριος 1972 - Apollo 17. 
Ο αστροναύτης Jack Schmitt πήρε αυτή την εικόνα της σεληνιακής Μονάδας, φαίνεται από απόσταση περίπου δύο μίλια (3,1 χλμ.). 
Για μια ιδέα της κλίμακας, η σεληνιακή ενότητα είναι περίπου 24 πόδια ψηλή (7 μέτρα). (Η εικόνα είναι ένας συνδυασμός των AS17-139 με 21.204 και AS17-139 - 21203 - credit: NASA)


To-New-Sas

Επιτυχής ανάπτυξη των δορυφόρων

Συγχαρητήρια για την επιτυχημένη ανάπτυξη των δορυφόρων από το NanoRacks cubesat Deployer και το ρομποτικό Kibo! 
Ανέφερε ο Ιάπωνας αστροναύτης στο twitter.
To-New-Sas

Το Chang'e-3 "επανέρχεται" μετά από εβδομάδες


Το διαστημικό σκάφος Chang'e-3  «ξυπνάει», τίποτα ακόμα από το Κουνέλι από νεφρίτη/Yutu rover

Το Curiosity πέρασε τον αμμόλοφο Dingo Gap


Πασαντίνα, Καλιφόρνια 
Το Curiosity, ο προηγμένος ρομποτικός εξερευνητής του Αρη, ξεπέρασε με επιτυχία ένα δύσκολο εγχείρημα.

Η νευροεπιστήμη προσφέρει εξήγηση στην οφθαλμαπάτη του ΓαλιλαίουTo άσπρο τετράγωνο σε μαύρο φόντο φαίνεται μεγαλύτερο από το ισομεγέθες μαύρο τετράγωνο. Το ίδιο συμβαίνει με την Αφροδίτη. 


Νέα Υόρκη
Πριν από περίπου τέσσερις αιώνες, ο μεγάλος αστρονόμος Γαλιλαίος Γαλιλέι παρατήρησε κάτι περίεργο: με γυμνό μάτι, η Αφροδίτη φαίνεται μεγαλύτερη από τον Δία, ενώ το τηλεσκόπιο δείχνει το ακριβώς αντίστροφο.

Η αστρονομική οφθαλμαπάτη δείχνει επιτέλους να εξηγείται: η ανθρώπινη όραση αντιλαμβάνεται ως μεγαλύτερα τα λαμπρά αντικείμενα που βλέπουμε σε σκούρο φόντο, παρά τα σκοτεινά αντικείμενα σε σκούρο φόντο.

Η Αφροδίτη είναι λαμπρότερη από τον Δία στον νυχτερινό ουρανό, οπότε φαίνεται δυσανάλογα μεγάλη, παρόλο που το φαινόμενο μέγεθος του Δία είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές της τελευταίας μελέτης, αυτή η ιδιοτροπία της ανθρώπινης όρασης δεν είναι τυχαία, αλλά εξελίχθηκε για να διευκολύνει την επιβίωσή μας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην αμερικανική επιθεώρηση PNAS.


Μια οφθαλμαπάτη κάνει την Αφροδίτη (κάτω) να φαίνεται μεγαλύτερη από τον πλανήτη Δία (πάνω) στον νυχτερινό ουρανό


Γρίφος τεσσάρων αιώνων


Ο ίδιος ο Γαλιλαίος είχε αντιληφθεί ότι το δυσανάλογα μεγάλο μέγεθος της Αφροδίτης είναι μια ψευδαίσθηση, την οποία απέδιδε σε ατέλειες του οφθαλμού, όπως τη «διάθλαση του φωτός στην υγρασία που καλύπτει την κόρη».

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Σχέδιο 1640: Κυνήγι μακρινών κόσμωνΕξωγήινο κυνήγι-πλανητών, σχέδιο 1640, αποτυπώνει φωτογραφίες μακρινών κόσμων

Credit: Christian Marois and Bruce Macintosh
Αυτή η εικόνα δείχνει το άστρο HR8799 στο υπέρυθρο φως, μαζί με τρεις από τους τέσσερις εξωγήινους πλανήτες, μεγαλύτερους από τον Δία. Το αστέρι είναι 127 έτη φωτός από τη Γη.

Ημισέληνος πάνω από τη λαμπερή ατμόσφαιρα της Γης...όπως φαίνεται από το ISS

Τολμηρή πρόβλεψη: Ευφυής εξωγήινη ζωή θα μπορούσε να βρεθεί από το 2040
Credit: ESO
Αυτός ο εξωπλανήτης σε τροχιά γύρω από το άστρο Gliese 667 C, ο οποίος ανήκει σε ένα τριπλό σύστημα. Ο εξωπλανήτης με έξι φορές τη μάζα της Γης κυκλοφορεί γύρω από άστρο μικρής μάζας υποδοχής σε απόσταση ίση μόνο με το 1/20 της απόστασης Γης-Ήλιου.Το άστρο συνοδεύει δύο άλλα άστρα χαμηλής μάζας, τα οποία φαίνονται στο βάθος(πάνω αριστερά).

Γαλαξίας NGC 474: Κελύφη και Αστρικά Ρεύματα

5 Ιανουαρίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & Copyright: P.-A. Duc (CEACFHT), Atlas 3D Collaboration
Τι συμβαίνει στον γαλαξία NGC 474; 
Τα πολλαπλά επίπεδα εκπομπών εμφανίζονται παράξενα περίπλοκα και απροσδόκητα, δεδομένης της σχετικά συνηθισμένης εμφάνισης του ελλειπτικού γαλαξία σε λιγότερο βαθιές εικόνες.

Το Galileo λειτουργεί, και λειτουργεί καλά

 Το Ευρωπαϊκό σύστημα πλοήγησης Galileo περνάει επιτυχώς τον έλεγχο πιστοποίησης σωστής λειτουργίας σε τροχιά


Ο σχηματισμός των τεσσάρων δορυφόρωνΜε την επιτυχή ολοκλήρωση της πιστοποίησης της σωστής λειτουργίας σε τροχιά των δορυφόρων του συστήματος Galileo

Φεισμπουκ

Τουιτερ