Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 1 Μαρτίου 2014

Ο μετεωρίτης του Άρη με τις περίεργες «σήραγγες» & «σφαίρες» αναβιώνει τη συζήτηση κατά τη διάρκεια της αρχαίας ζωής στον Άρη

Credit: NASA
Αυτή η ηλεκτρονική σάρωση εικόνας από μικροσκόπιο, δείχνει χαρακτηριστικά σφαιρών σε ένα στρώμα iddingsite(είναι μια αλλαγή του ολιβίνη που αποτελείται από ένα μείγμα αργιλικών ορυκτών, οξείδια του σιδήρου και ferrihydrites(είναι ένα ευρέως διαδεδομένο ένυδρο ορυκτό του σιδήρου οξύ-υδροξείδιο στην επιφάνεια της Γης, και πιθανό συστατικό σε εξωγήινα υλικά)), ένα ορυκτό που σχηματίζεται από τη δράση του νερού, στον μετεωρίτη Yamato 000593 που ήρθε από τον Άρη. Μια περιοχή με τα σφαιρίδια, μέσα στον κόκκινο κύκλο, βρέθηκε να έχει περίπου τον διπλάσιο άνθρακα που υπάρχει σε μια περιοχή (σε κύκλο με μπλε χρώμα), χωρίς τα σφαιρίδια.

Ο Κομήτης Χέιλ-Μποπ

1.Ο κομήτης Hale Bopp (Χέιλ-Μποπ) πάνω από Wangung (παγόδα ), Jeonbuk Prov. Ν. Κορέα 3.31, 1997.

Σαν σήμερα 1 Μαρτίου 1870
Το 1870
γεννιέται ο Ευγένιος Αντωνιάδης, Έλληνας αστρονόμος, με καριέρα στη Γαλλία. 
Ένας κρατήρας της Σελήνης φέρει το όνομά του (Antoniadi crater).

O αστεροειδής Lutetia: αναμνήσεις από το παρελθόν

  • Copyright ESA 2011 MPS for OSIRIS Team MPS/UPD/LAM/IAA/RSSD/INTA/UPM/DASP/IDA
Ίχνη κατολίσθησης στην επιφάνεια του αστεροειδή Lutetia
Στα μικρότερης ηλικίας τμήματα της επιφάνειας του αστεροειδή Lutetia διακρίνονται τα ίχνη κατολισθήσεων, που προκλήθηκαν από τις δονήσεις που ακολούθησαν προσκρούσεις μικρών ή μεγαλύτερων αντικειμένων και είχαν σαν αποτέλεσμα θρυμματισμένοι βράχοι να διασκορπιστούν.

Ο NGC 7331 και μετέπειτα1 Μαρτίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της ΗμέραςΟ μεγάλος, όμορφος σπειροειδής γαλαξίας NGC 7331 αναφέρεται συχνά ως κράχτης προς το δικό μας Γαλαξία. 

Ανακαλύφθηκε μακρινός αστεροειδής που φαίνεται ένας πολύπλοκος γεωλογικό μικρός κόσμος


Credit: H. Marchis & F. Marchis
Καλλιτεχνική απεικόνιση του συστήματος που παρουσιάζει τον μεγάλο 250 χιλιομέτρων διπλού σχήματος αστεροειδή Trojan και το 12 χιλιομέτρων φεγγάρι.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2014

O αστεροειδής Lutetia και ο Κρόνος


Σε απόσταση 36.000 χιλιομέτρων το OSIRIS με τη στενή γωνιακή κάμερα (NAC) φωτογράφισε τον πλανήτη Κρόνο στο παρασκήνιο αυτής της εικόνας.


To-New-Sas

ΠΗΓΗ: http://www.esa.int

Άνεμοι από μαύρες τρύπες παρέχουν ενδείξεις για πρώιμους γαλαξίες

Οι εκπληκτικά ισχυροί πίδακες μαύρης τρύπας ξεσπούν σε ένα κοντινό γαλαξία.Credit: T.D. Russell (ICRAR-Curtin), using BINSIM visualization code by R. Hynes (LSU)
Στην καλλιτεχνική απεικόνιση του μικροκβάζαρ, αέριο από ένα άστρο "δωρητή" πέφτει προς τη μαύρη τρύπα και εξαπλώνεται για να σχηματίσουν ένα δίσκο προσαύξησης, η απελευθέρωση βαρυτικής ενέργειας βοηθά κατά τη διάρκεια ισχυρών πιδάκων που μπορεί να ταξιδέψουν για εκατοντάδες έτη φωτός πριν από την επιβράδυνση για να μεταφέρει ενέργεια στο περιβάλλον αέριο. 
Η εικόνα κυκλοφόρησε 27 Φεβρουαρίου, 2014.

Νότιος πολικός παγετώνας του Άρη


To-New-Sas

Ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά φωτογραφήθηκαν από το SHARAD


Το SHARAD (Shallow Subsurface Radar) ψάχνει για υγρό ή παγωμένο νερό στο πρώτο χιλιόμετρο σε βάθος από την επιφάνεια του Άρη. Η διαδικασία αυτή επιτελείται με τη χρήση radar συχνότητας 15 έως 25 MHz, ώστε να επιτευχθεί η επιθυμητή ανάλυση σε μεγάλο βάθος.

Πόσο βαθιά μέσα στον πλανήτη μας, μπορεί να υπάρξει η ζωή;Ο Ήλιος κάποτε πιστεύεται ότι παρείχε ενέργεια για όλη τη ζωή πάνω στη Γη - πράγμα που σημαίνει ότι η ζωή δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς αυτόν. 

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

«Υπερ-Γαίες» μπορεί να μην είναι τόσο... υπέρ για ζωή

NASA/JPL-Caltech/R. Hurt (SSC)


Μια ωραία γειτονιά δεν εγγυάται απαραίτητα ότι είναι φιλόξενη για ζωή. 

ESA Ελλάδα: Ταξίδι σε ένα δισεκατομμύριο ήλιους
Πρεμιέρα το Μάρτιο στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
"Ταξίδι σε ένα δισεκατομμύριο ήλιους", η αφίσα


Μια νέα παράσταση πλανητάριου, "Ταξίδι σε ένα δισεκατομμύριο ήλιους"  (Journey to a billion Suns), κάνει πρεμιέρα στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στην Αθήνα στις 21 Μαρτίου, για να πει τη συναρπαστική ιστορία της χαρτογράφησης του Γαλαξία μας, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα με την εκτόξευση της αποστολή της ESAGaia.

Αχτίδα φωτός στην αναζήτηση της σκοτεινής ύληςΠερίληψη: Οι αστροφυσικοί μπορεί να έχουν εντοπίσει ίχνη της σκοτεινής ύλης που θα μπορούσε να σημάνει ένα νέο σωματίδιο: το στείρο νετρίνο. 
Μια άλλη ερευνητική ομάδα ανέφερε ένα πολύ παρόμοιο σήμα μόλις λίγες ημέρες πριν.


Credit: NASA/ESA/Hubble Heritage (STScI/AURA)-ESA/Hubble Collaboration) 
Αυτή η εικόνα του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble δείχνει τον NGC 1275, τον γαλαξία που βρίσκεται στο κέντρο του γαλαξιακού σμήνους του Περσέα. Τα κόκκινα νήματα  αποτελούνται από ψυχρό αέριο το οποίο κόβεται από ένα μαγνητικό πεδίο.

Ημερήσια σελήνη συναντά πρωινό αστέρι27 Φεβρουαρίου 2014 
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit & CopyrightCui Yongjiang and Shi Zexing


Η Αφροδίτη εμφανίζεται τώρα ως λαμπρό αστέρι το πρωί στον πλανήτη Γη και στέκεται πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα πριν την αυγή.

Λεπτομέρειες των Ραβδώσεων Πλαγιάς και μιά Νέα ΡάβδωσηΟι Ραβδώσεις Πλαγιάς είναι μικρές σκοτεινόχρωμες (σε κάποιες περιπτώσεις ανοικτόχρωμες) λωρίδες, ορατές σε πολλές περιοχές του Άρη με σκόνη.

Τμήματα Κεκλιμένων και Βραχωδών Υποστρωμάτων σε Ένα Μεγάλο Κρατήρα Μέσα στον Κρατήρα Becquerel


Υπάρχει ένας κρατήρας διαμέτρου περίπου 50 χιλιομέτρων μέσα στον κρατήρα, διαμέτρου 167 χιλιομέτρων, Becquerel, που πήρε το όνομα του από τον Antoine Henri Becquerel, που ανακάλυψε την ραδιενέργεια μαζί με την Marie και Pierre Curie. 

«Εκφοβισμός» μαύρων τρυπών αναγκάζει τους γαλαξίες να μένουν κόκκινοι και νεκροί

Credit: Digitised Sky Survey/NASA Chandra/Southern Observatory for Astrophysical Research/Very Large Array (Robert Dunn et al. 2010)
Ο ελλειπτικός γαλαξίας NGC 5044 σε πολλαπλά μήκη κύματοςΤο Herschel ανακάλυψε μαζικούς ελλειπτικούς γαλαξίες στο κοντινό Σύμπαν που περιέχουν άφθονο κρύο αέριο, ακόμη και αν οι γαλαξίες αδυνατούν να παράγουν νέα αστέρια. 

Το Hubble στρέφει το «βλέμμα» του στο σουπερνόβα του κοντινού γαλαξία M82
Credit: NASAESA, A. Goobar (Stockholm University), and the Hubble Heritage Team (STScI/AURA)
Παρατήρηση του Hubble του σουπερνοβα στο κοντινό γαλαξία M82Αυτή είναι μια σύνθετη εικόνα από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, μιας έκρηξης σουπερνόβα SN 2014J που ορίζεται στο γαλαξία M82. 

Αποστολή πολλαπλών κλιμάκων στην μαγνητόσφαιρα (MMS) animation ανά πλευρά ημέρας της τροχιάς για την προκαταρκτική εξέταση σχεδιασμού (PDR)
Αυτή η απεικόνιση χρησιμοποιεί προσομοίωση κατάσταση θέσεων για να δείξει τις προτεινόμενες τροχιές των πολλαπλών κλιμάκων αποστολής στη Μαγνητόσφαιρα (MMS), κατά τη διάρκεια "πλευρά ανά ημέρα στο μαγνητικό περίβλημα / Μαγνητόπαυσης" φάση τροχιάς.

Η αποστολή Kepler βρήκε 715 νέους πλανήτες

Image Credit: NASA
Καλλιτεχνική απεικόνιση της πολλαπλής διέλευσης πλανητικών συστημάτων, τα οποία είναι άστρα με περισσότερους από ένα πλανήτη. Οι πλανητικές εκλείψεις ή διελεύσεις των άστρων τους από τη σκοπιά του παρατηρητή.

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Υπάρχει Ελεύθερη Βούληση; Αρχαία κβάζαρς μπορεί να κατέχουν ενδείξεις

Credit: ESO/M. Kornmesser
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Ulas J1120 0641, ένα πολύ μακρινό κβάζαρ. 

Το παρατηρητήριο Chandra βλέπει μια καρδιά στο σκοτάδι

Image Credit: NASA/CXC/U.Liege/Y.Nazé et al.


Εικόνα από το παρατηρητήριο Chandra ακτίνων-Χ του νεαρού αστρικού σμήνους NGC 346 αναδεικνύει ένα σύννεφο σε σχήμα καρδιάς, 8 εκατομμυρίων βαθμών Κελσίου αέριο στην κεντρική περιοχή. 

Αποκάλυψη του Hubble: Αστρικές εκρήξεις εναντίον «Τεράτων»


ESA/Hubble & NASA, Acknowledgement: Judy SchmidtΗ μορφή που κυριαρχεί στη μέση αυτής της νέας εικόνας του Hubble, είναι ένας γαλαξίας που είναι γνωστός ως MCG-03-04-014. 

Βρέθηκε νερό στην ατμόσφαιρα κοντινού εξωγήινου πλανήτη

Credit: Alexandra Lockwood/Caltech
Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει χαρακτηριστικά υδρατμών γύρω από τον καυτό Δία, Tau Bootis b.
Υδρατμοί έχουν ανιχνευθεί στην ατμόσφαιρα ενός από τους πρώτους εξωγήινους πλανήτες που έχουν εντοπιστεί ποτέ από τους αστρονόμους.

Καταλαμβάνοντας τον Άρη

Αναφέρει:
"Γιατί στον Άρη; Γιατί να πάμε σε μια μπάλα από σκόνη;" 
Ρώτησα πολλούς ανθρώπους που υπέγραψαν για ένα μονόδρομο ταξίδι στον Άρη, γιατί πάμε; 
Οι απαντήσεις που πήρα ήταν πέρα ​​από λέξη που θα μπορούσαν να εξηγήσουν. 
Αισθάνθηκαν κάτι.To-New-Sas

Εικόνες από ραντάρ του αστεροειδή 2006 DP14 κοντά στη Γη

Image credit: NASA/JPL-Caltech/GSSR
Αυτή η εικόνα είναι ένα καρέ από κολάζ εικόνων του ραντάρ που λαμβάνονται στις 11 Φεβρουαρίου 2014, από τον αστεροειδή 2006 DP 14 που βρίσκεται κοντά στη Γη, ο οποίος είναι περίπου 1.300 πόδια (400 μέτρα) μήκος. Η απεικόνιση χρησιμοποίησε την 230-ποδιών (70 μέτρων) Deep Space Network antenna at Goldstone, (Βαθιά Διαστημική Κεραία Δικτύου του Goldstone) στην Καλιφόρνια, ενώ ο αστεροειδής ήταν περίπου 11 φορές την απόσταση από αυτή της Γης και της σελήνης (4.228.433 χλμ).

Πρώτες στιγμές μίας Ηλιακής Έκλαμψης σε διαφορετικά μήκη κύματος του φωτός
Στις 24 Φεβρουαρίου 2014, ο ήλιος εξέπεμψε μία σημαντική ηλιακή έκλαμψη, που κορυφώθηκε στις 19:49 EST.

Μια άγρια ταξινόμηση ανακατωμένων βράχων


Αυτή η εικόνα καλύπτει μια περιοχή του Άρη κοντά στην Nili Fossae που περιέχει μερικές από τις καλύτερες αποκαλύψεις αρχαίων στρωμάτων βράχου στον Άρη.

Ενδιαφέρων μονόλιθος στον Φόβο.
Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Εντυπωσιακός Άρης


Εικόνες και θέσεις από το HiRISE, η κάμερα υψηλής ανάλυσης που υπάρχει στο Mars Reconnaissance σε τροχιά (MRO, NASA). 

Τοποθεσία-Ηλιόσφαιρα και το διαστρικό διάστημα


Υπάρχουν 25 ανιχνευτές, που ορίζονται «εν ενεργεία», που σημαίνει ότι είναι 
1) καθ 'οδόν προς τους προορισμούς τους ή έχουν επιτύχει τους στόχους τους, 
2) Με επιτυχία η διεξαγωγή πειραμάτων, και 
3) Είναι ακόμη σε θέση να επικοινωνούν με τη Γη. 

Η τρέχουσα προβολή του Άρη και η παρατήρηση από τη Γη

Εικόνες της τρέχουσας προβολής του Άρη, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή από τη Γη και τις τρέχουσες συνθήκες στον κόκκινο πλανήτη.

Εικόνες του Άρη, τοπογραφικός χάρτης από τη Γη, η τρέχουσα τροχιά και οι συνθήκες στον κόκκινο πλανήτη.


To-New-Sas

ΠΗΓΗ: http://lunaf.com

Ηλιακή έκλαμψη Κατηγορίας X4.9 στην περιοχή AR1967 25 Φεβρουαρίου 2014Επιστρέφοντας η ηλιακή κηλίδα AR1967, εξαπέλυσε μια ισχυρή ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας-X4.9 στις 25 Φεβρουαρίου στις 00:49 UTC. 

Το μυστήριο λύθηκε: Πως τα τεράστια νεαρά άστρα "κρέμονται" από το φυσικό αέριο


Credit: ESO
Το κέντρο του Γαλαξία μας φιλοξενεί μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φορές τη μάζα του ήλιου μας, περίπου 25.000 έτη φωτός από τη Γη. Ο Τοξότης B2 (Sgr B2) είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύννεφα μοριακού αερίου στο Γαλαξία μας, που παρουσιάζονται εδώ, η έντονη πορτοκαλί-κόκκινη περιοχή στα αριστερά και στο κέντρο (δεδομένα ATLASGAL χιλιοστού-μήκους κύματος). Αυτή η σύνθετη εικόνα περιλαμβάνει δεδομένα υπέρυθρων εικόνων (πράσινο και μπλε) από το διαστημικό πείραμα Midcourse.

H θεωρία της σταθερής κατάστασης του σύμπαντος από τον EinsteinΤο ίδιο κοσμολογικό πρότυπο υποστήριζε (με διάφορες τροποποιήσεις) σε όλη του τη ζωή ο Fred Hoyle

Albert Einstein at Mount Wilson Observatory in 1931, with Edwin Hubble (centre) and Walter Adams.
O Albert Einstein στο τηλεσκόπιο του όρους Wilson το 1931, με τους  Edwin Hubble (κέντρο) και Walter Adams.
Σε ένα χειρόγραφο του 1931 του Άλμπερτ Αϊνστάιν, το οποίο είχε παραμεληθεί από τους ερευνητές των εργασιών του, βρέθηκε μία εναλλακτική πρόταση για τη δημιουργία του Σύμπαντος.

Σύγκρουση «ρεκόρ» στη Σελήνη


Καταγράφηκε πτώση μεγάλου μετεωρίτη στον φυσικό μας δορυφόρο

Μια εικόνα από τη καταγραφή της πτώσης του μετεωρίτη στη Σελήνη. Δείτε και το σχετικό βίντεο από το συμβάν. Credit: (J.Madiedo/Midas)


Σεβίλλη 
Στις 11 Σεπτεμβρίου ένα προηγμένο σύστημα παρατήρησης της Σελήνης κατέγραψε μια έντονη λάμψη στον φυσικό μας δορυφόρο.

Απειλείται η Γη από επιστημονικό «αυτογκόλ»;Διάσημος αστροφυσικός φοβάται ότι οι σούπερ επιταχυντές που κατασκευάζονται μπορεί να δημιουργήσουν «μαύρες τρύπες»που θα μας… καταπιούν!
Απειλείται η Γη από επιστημονικό «αυτογκόλ»;
Είναι πιθανό να δημιουργηθούν μαύρες τρύπες μέσα σε επιταχυντές; Οι ειδικοί ερίζουν για αυτό το ενδεχόμενο και τις πιθανές συνέπειες του


Ολα ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι ξεκινά η κατασκευή του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) στο CERN.

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

Ηλιακή έκλαμψη 24 Φεβρουαρίου 2014
1549.8 erg/cm/cm/s


To-New-Sas

Αρχαία κοσμική σύγκρουση επισημαίνει νάνο γαλαξία


Credit: Bill Schoening, Vanessa Harvey/REU program/NOAO/AURA/NSF
 Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας αποκαλύπτεται εδώ σε αυτή την τηλεσκοπική προβολή, μαζί με δύο από τους πιο διακεκριμένους μικρούς δορυφόρους γαλαξίες του: ο M32, χαμηλά στο κέντρο, και ο M110, πάνω δεξιά.

Τα Φεγγάρια μπορούν να έχουν μικρότερα φεγγάρια;
Οι πλανήτες έχουν φεγγάρια, ακόμα και αστεροειδείς έχουν φεγγάρια. 
Αλλά μπορεί να έχουν τα φεγγάρια μικρότερα φεγγάρια; 
Τι θα σταματήσει τη Σελήνη από την απόκτηση ενός ή δύο φεγγαριών;

To-New-Sas

Το Phoenix Lander στον Άρη την ώρα που προσεδαφίζεται

Φωτογραφία του Phoenix Lander στον Άρη, την ώρα που προσεδαφίζεται με το αλεξίπτωτο στην πολική περιοχή του Άρη (όπως λαμβάνεται από το Reconnaissance Orbiter.)


To-New-Sas

Γεγονότα στον Ήλιο 21-23 Φεβρουαρίου 2014To-New-Sas

Οι τέσσερις ήλιοι του HD 98800


Image credit: NASA/JPL-Caltech/T. Pyle (SSC) Πώς θα φαινόταν να υπήρχαν τέσσερις ήλιοι στον ουρανό; 

Euronews: Παλεύοντας με τους κινδύνους από αστεροειδείς
Πριν από 12 μήνες ένας αστεροειδής εξερράγη πάνω από την ρωσική πόλη Τσελιάμπινσκ. Η έκρηξη προκάλεσε 1.500 τραυματίες και ζημιές σε πάνω από 7.000 κτήρια.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2014

N49: αστρική "οβίδα" φαίνεται στο απόηχο της έκρηξης

To N49 είναι ένα κατάλοιπο σουπερνόβα που βρίσκεται στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, ένας δορυφορικός γαλαξίας του Γαλαξία μας

Το διαστημικό σκάφος Cassini διασχίζει το επίπεδο των δακτυλίων του Κρόνου

23 Φεβρουαρίου 2014
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Image Credit: Cassini Imaging TeamISSJPLESANASA
Εάν αυτός είναι ο Κρόνος, που είναι οι δακτύλιοι;

Η Κούβα και οι Μπαχάμες από τον ISS

Λαμβάνεται από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)


To-New-Sas

Εναλλακτικές λύσεις για τη θεωρία της Μεγάλης Έκρηξης

Επεξήγηση (Infographic)Σχεδόν 14 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, δεν υπήρχε τίποτα και πουθενά. 

100.000 αστεροειδείς από τον Alex Parker


Πάνω από 100.000 αστεροειδείς και τα χρώματα τους, όπως φαίνεται από ένα ενιαίο τηλεσκόπιο έρευνας.

Απόκρυψη Κρόνου από την Σελήνη- 22 Φεβρουαρίου 2014 από τον Colin Legg
Λαμβάνεται από το Περθ, Δυτική Αυστραλία, ακριβώς στην αυγή. 
Εξοπλισμός: Celestron C8, f/10, επίκεντρο. Canon 5D2, τρέχει Magic Lantern RAW firmware βίντεο σε 3x λειτουργία περικοπής @ 1880 x 1056 ανάλυση. 1/60 sec έκθεσης, ISO 200, 10 fps. 

Μια ομάδα απόμακρων γαλαξιών

Credit: ESO/ Mario Nonino, Piero Rosati and the ESO GOODS Team


Το βαθύ πεδίο του Chandra, νότια, παρατηρήθηκε σε U-, Β-και R-ζώνες με τα μέσα ESO'' s VIMOS και WFI. 

Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου 1987

23 Φεβρουαρίου 1987, ένα νέο άστρο εμφανίζεται στον ουρανό του νοτίου ημισφαιρίου. Πρόκειται για το σουπερνόβα SN 1987A στο Μεγάλο Νέφος του Μαγγελάνου, σε απόσταση 168.000 ετών φωτός, το οποίο γίνεται ορατό με γυμνό μάτι έχοντας μέγεθος 3.
Credit: NASAESA, P. Challis and R. Kirshner (Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics)Πριν από τρεις δεκαετίες (27 χρόνια), οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα από τα φωτεινότερα άστρα που εκρήγνυνται σε περισσότερα από 400 χρόνια.

Φεισμπουκ

Τουιτερ