Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 2 Ιανουαρίου 2015

Η Γη από το διάστημα την 1η Ιανουαρίου 2015Πίστωση Εικόνας: ΝΑΣΑ / NOAA GOES Έργο
Ένας δορυφόρος της ΝΑΣΑ, έλαβε μια εικόνα του κόσμου μας, μετά την έναρξη του νέου έτους 2015.

Εδώ είναι μια εικόνα για να βάλει τα πράγματα σε μια προοπτική καθώς ξεκίνησε το νέο έτος - η μικρή μας γωνιά του σύμπαντος, η Γη.

Σήμερα το πρωί περίπου 10:00 π.μ. EST 1η Ιανουαρίου, 2015, της ΝΑΣΑ Ο GOES-Ανατολικός δορυφόρος, έλαβε μια εικόνα της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής.

Για να παραθέσω τον Καρλ Σαγκάν, "Το σπίτι μας. Σε αυτό είναι ο καθένας που αγαπάτε, ο καθ' ένας που ξέρετε, ο καθένας που έχετε ακούσει ποτέ, κάθε ανθρώπινο ον που πάντα υπήρξε, έζησε τη ζωή του." Έτσι είναι ωραίο να είμαστε κοντά ο ένας με τον άλλο το τρέχον έτος, Γήινοι. Αυτός είναι ο μόνος πλανήτης που έχουμε.

Ο δορυφόροι GOES (Γεωστατικός Δορυφορικός Διακομιστής), παρέχουν το είδος της συνεχούς παρακολούθησης που απαιτείται για την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων. 
Γεωστατική, περιγράφεται μία τροχιά στην οποία ένας δορυφόρος είναι πάντα στην ίδια θέση σε σχέση με την περιστρεφόμενη Γη. 
Αυτό επιτρέπει στους δορυφόρους GOES, να αιωρούνται συνεχώς πάνω από μία θέση στην επιφάνεια της Γης, που εμφανίζεται στάσιμη. 
Ως αποτέλεσμα, οι δορυφόροι GOES παρέχουν μια σταθερή "ολονυχτία" για τις ατμοσφαιρικές «πυροδοτήσεις» των ακραίων καιρικών συνθηκών, όπως οι ανεμοστρόβιλοι, οι στιγμιαίες πλημμύρες, καταιγίδες χαλάζι και τυφώνες.


Το-Νιου-Σας

Πηγή: time - ΝΑΣΑ plus.google

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ