Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 12 Ιανουαρίου 2015
Ο κομήτης στις 12 Ιανουαρίου 2015 - ΝαβΚαμ
Πιστώσεις: ΕΣΑ / Ροζέτα / ΝΑΒΚΑΜ - CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού που περιλαμβάνει τις εικόνες που λήφθηκαν στις 12 Ιανουαρίου 2015, από τη φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζετα (ΝΑΒΚΑΜ). Η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, και μπορεί να υπάρχουν κάποια διαστημικά παράσιτα και έντασης χαρακτηριστικών, ως αποτέλεσμα του μωσαϊκού λήψης της αλληλουχίας, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στα επιμέρους πλαίσια πριν εκτελέσετε οποιεσδήποτε λεπτομερείς σύγκρισης ή την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με οποιαδήποτε παράξενη δομή ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή. (περισσότερα)Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 27,9 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 12 Ιανουαρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ. / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια μετρώνται 2.4 χλμ σε διάμετρο. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και μετράται 4,4 χ 3,9 χιλιόμετρα.


Αυτή η προβολή, είναι συμπληρωματική της 8ης Ιανουαρίου "Παρατήρηση του κομήτη", με τον μικρότερο λοβό του κομήτη στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά στα αριστερά. 
Η νέα προβολή, παρέχει μια πλευρική όψη σε ένα μεγάλο και σχεδόν κυκλικό λάκκο κοντά στην τοποθεσία Αγκιλκία, αλλά αυτή τη φορά από την αντίθετη πλευρά, αποκαλύπτοντας μέρη της κοιλότητας που ήταν κρυμμένα από το οπτικό πεδίο στην εικόνα της 8ης Ιανουαρίου.

Ο μεγαλύτερος από τους δύο λοβούς του κομήτη, συμπληρώνει το δεξί μισό της εικόνας. 
Ενώ η φωτεινή επίδραση είναι λιγότερο δραματική σε σύγκριση με την εικόνα της 8ης Ιανουαρίου που οφείλεται σε διαφορετικό προσανατολισμό από τις σκιές, η νέα προβολή επιτρέπει ίσως καλύτερη σύγκριση μεταξύ των διαφορετικών επιφανειακών χαρακτηριστικών. 
Πράγματι, η προβολή περιλαμβάνει την ομαλή επιφάνεια κατά μήκος του λαιμού του κομήτη, η ίδια καλύπτεται με σκόνη και βράχους, σε εδάφη με κοιλότητες διάσπαρτα με ομαλότερα "μπαλώματα", βράχους και γκρεμούς.

Τα τέσσερα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια, μαζί με ένα μοντάζ των πλαισίων, παρέχονται παρακάτω:Για περισσότερα  σχετικά με τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ