Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

«Θα βρούμε την πανομοιότυπη Γη σε 15 χρόνια»Πλανήτικός κυνηγός της ΝΑΣΑ πιστεύει ότι η ανακάλυψη είναι κοντά - αλλά θα πρέπει να ταξιδέψουμε με την ταχύτητα του φωτός για να πάμε εκεί.

«Σε 10-15 χρόνια θα βρούμε την πανομοιότυπο Γη»


Νέα θεωρία για τον εντοπισμό ενός δίδυμου πλανήτη με τον δικό μας αλλά και το ταξίδι μέχρι εκεί
Ο Δρ Μάδερ από το Goddard Κέντρο διαστημικών πτήσεων της ΝΑΣΑ, στο Μέριλαντ εξήγησε πως το επερχόμενο Τζέιμς Γουέμπ διαστημικό τηλεσκόπιο θα μπορούσε να βρει πλανήτες με ωκεανούς (απεικονίζεται). Το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο σε μέγεθος γηπέδου τένις, θα χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει το σύμπαν. Η πλήρης συνέντευξη του δημοσιεύτηκε στο τεύχος 34 του περιοδικού "Όλα για το Διάστημα"
Πολύ σύντομα θα εντοπίσουμε μια δεύτερη Γη σύμφωνα με τους ειδικούς όμως δεν θα είναι καθόλου εύκολο να την προσεγγίσουμε
Μια ενδιαφέρουσα άποψη κατέθεσε ο αστροφυσικός της ΝΑΣΑ Τζον Μάδερ που είναι εκ των επικεφαλής της κατασκευής του διαστημικού τηλεσκοπίου Τζειμς Γουμπ που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη διαστημική εξερεύνηση. 

Το νέο τηλεσκόπιο όχι μόνο θα μπορεί να εντοπίζει άλλους πλανήτες αλλά θα έχει τη δυνατότητα να κάνει και λεπτομερή παρατήρηση τους. 
Ο Μάδερ που ειδικεύεται στον εντοπισμό πλανητών υποστηρίζει ότι μέσα σε ένα χρονικό ορίζοντα 10-15 ετών θα έχουμε καταφέρει να ανακαλύψουμε ένα πλανήτη με ατμοσφαιρικά και γεωλογικά χαρακτηριστικά απολύτως ίδια με αυτά της Γης. 


«Σε 10-15 χρόνια θα έχουμε βρει την ακριβή ρέπλικα της Γης» αναφέρει ο Μάδερ. 
Ομως πριν αρχίσουν κάποιοι να πανηγυρίζουν πιστεύοντας ότι θα ο άνθρωπος θα έχει σύντομα στη διάθεση του ένα δεύτερο «σπίτι» ο Αμερικανός επιστήμονας φροντίζει να τους προσγειώσει. «Είμαστε πολύ κοντά σε αυτή την ανακάλυψη αλλά για να φτάσουμε σε ένα τέτοιο πλανήτη θα πρέπει να διαψευστεί ο Αϊνστάιν αφού θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να ταξιδέψουμε στο Διάστημα με ταχύτητες μεγαλύτερες από αυτή του φωτός» τονίζει ο Μάδερ.Η συνέντευξη το Δρ. Μάδερ δημοσιεύεται στην τελευταία έκδοση του περιοδικού "Όλα για το Διάστημα", τεύχος 34 (φαίνεται), το οποίο είναι προς πώληση τώρα

Το γιγαντιαίο ΤΓΔΤ, θα χρησιμοποιηθεί για να βρει τα πρώτα φωτεινά αντικείμενα που σχηματίστηκαν στο σύμπαν, για να καταλάβουμε το πώς εξελίχθηκαν οι γαλαξίες και να μάθουμε πώς σχηματίζονται τα αστέρια (αριστερά). Ο Δρ Μάδερ (δεξιά) δήλωσε επίσης ότι «ελπίζουμε να βρούμε έναν πλανήτη που είναι σαν τη Γη σε 10-15 χρόνια και να μετρήσουμε την ατμόσφαιρα του για να δούμε αν έχει ωκεανούς πάνω σε αυτόν.
Το ΤΓΔΤ είναι ο διάδοχος του διαστημικού τηλεσκοπίου Χαμπλ της ΝΑΣΑ και θα εκτοξευθεί το 2018. Είναι σε μέγεθος ενός γηπέδου τένις και θα ξεκινήσει σε μια συμπαγή μορφή πριν ξεδιπλωθεί στο διάστημα. Εδώ απεικονίζεται σε μία πλήρους κλίμακας μακέτας για το πως θα μοιάζει όταν ξεδιπλβθεί.


Κάθε ένα από τα 18 εξαγωνικά τμήματα καθρέφτη στο ΤΓΔΤ (φαίνεται) είναι 4.3πόδια (1.32μέτρα) σε διάμετρο. Το γιγαντιαίο τηλεσκόπιο θα είναι το πιο ισχυρό διαστημικό τηλεσκόπιο που εκτοξεύθηκε ποτέ. Θα είναι σε τροχιά περίπου 930.000 μίλια (1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα) από τη Γη για να λάβει την καλύτερη θέα του σύμπαντος.Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ - dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ