Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 16 Ιανουαρίου 2015Πιστώσεις: ESA / Ροζέτα / NABKAM - CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού που περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 16 Ιανουαρίου 2015, από τη φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζετα (ΝΑΒΚΑΜ). Η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, και μπορεί να υπάρχουν κάποια διαστημικά παράσιτα και χαρακτηριστικά έντασης, ως αποτέλεσμα του μωσαϊκού λήψης αλληλουχίας, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στα επιμέρους καρέ πριν εκτελέσετε οποιεσδήποτε λεπτομερείς συγκρίσεις ή εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με οποιαδήποτε παράξενη δομή ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή. (περισσότερα)Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 28,4 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 16 Ιανουαρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μέτρα / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια του μετρώνται 2.5 χλμ σε διάμετρο. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και περιστραμμένο, και μετράται 4,5 x 4,2 χιλιόμετρα.


Η εικόνα απεικονίζει τον 67Ρ / CG από μια ασυνήθιστη οπτική γωνία, παρέχοντας μια προβολή πάνω στην περιοχή Ιμχοτέπ, το σπίτι του Χέοπα και των γειτονικών του ογκόλιθων στο κάτω μέρος του μεγαλύτερου λοβού του κομήτη (αριστερή πλευρά της εικόνας). 
Την ίδια στιγμή, οι τραχιές εκτάσεις και τα βράχια στην περιοχή μετάβασης μεταξύ του λαιμού του κομήτη και του μικρότερο λοβού του μπορεί επίσης να φανούν, προς την πολύ απότομη πλευρά της καλά καθορισμένης άκρης στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας.

Ενώ ο περίεργος προσανατολισμός του κομήτη σε αυτή την εικόνα είναι παρόμοιος με εκείνον της 2ας Νοεμβρίου "Παρατήρηση του κομήτη", ένας ελαφρώς διαφορετικός φωτισμός, αποκαλύπτει μια πληθώρα στοιχείων της επιφανείας σε μία από τις πλευρές του μεγαλύτερου λοβού (στο προσκήνιο σε αυτήν την εικόνα), που ήταν προηγουμένως κρυμμένα.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τώρα, φαίνεται να είναι μια σειρά από σχεδόν παράλληλες δομές ορατές ακριβώς πάνω από το κέντρο της εικόνας και, κάτω από αυτές, ένας απομονωμένος θύλακας του ομαλού ανάγλυφου τονισμένος με μερικούς βράχους. 
Επίσης, σε αντίθεση με την προβολή της 2ας Νοεμβρίου, μπορούμε να δούμε τώρα το ευκρινές και "τραγανό" περίγραμμα του μεγαλύτερου λοβού και τα σημάδια της δραστηριότητας του κομήτη προς την πάνω αριστερή γωνία της εικόνας.


Τα τέσσερα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια, μαζί με ένα μοντάζ των πλαισίων, παρέχονται παρακάτω:


Σημείωση: Για περισσότερα σχετικά με τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ