Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 18 Ιανουαρίου 2015



Πίστωση: ΕΣΑ / Ροζέτα / ΝΑΒΚΑΜ - CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού που περιλαμβάνει τις εικόνες που λήφθηκαν στις 18 Ιανουαρίου 2015, από τη φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζετα (ΝΑΒΚΑΜ). Η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, και μπορεί να υπάρχουν κάποια διαστημικά παράσιτα και χαρακτηριστικά έντασης, ως αποτέλεσμα του μωσαϊκού λήψης ακολουθίας, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στα επιμέρους πλαίσια πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε λεπτομερή σύγκριση ή εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με οποιαδήποτε παράξενη δομή ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή. (περισσότερα)


Το σημερινό ψηφιδωτό "Παρατήρησης του κομήτη", περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από την κάμερα πλοήγησης του Ροζέτα (ΝΑΒΚΑΜ) στις 18 Ιανουαρίου, από απόσταση 28,4 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια μετρώνται 2.5 χλμ σε διάμετρο. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και μετράται 3,7 χ 4,0 χιλιόμετρα.



Το ψηφιδωτό εστιάζεται στο μικρότερο από τους δύο λοβούς του κομήτη, με τον ρηχό, 1χλμ. λάκκο που γνωρίζουμε τώρα και ονομάζεται Χατμεχίτ που βρίσκεται προς την κορυφή. 
Συνορεύοντας ο Χατμαχίτ με τις περιοχές Μα'ατ, Μαφτέτ και Μπαστέτ (αναφέρονται στους χάρτες εδώ και εδώ για να προσανατολιστείτε με τη γεωγραφία του κομήτη 67Ρ / Τ-Γ,).

Οι πλαγιές του μεγαλύτερου λοβού του κομήτη μπορούν να φανούν στο παρασκήνιο αυτού του μωσαϊκού, ενώ ένα μεγάλο μέρος των νέων στοιχείων κυριαρχείται από τη σκιά.

Τα τέσσερα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια, μαζί με ένα μοντάζ των πλαισίων, παρέχονται παρακάτω:



















ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για περισσότερα σχετικά με τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ