Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

«Μηδενική Ρομποτική» 2014: Δεύτερη θέση για τη συμμαχία της Ελληνικής ομάδας
Πνευματική ιδιοκτησία της ΝΑΣΑ
Οι Σφαίρες στον ΣταθμόΑντλώντας έμπνευση από την αποστολή Ροζετα της ΕΣΑ και την επερχόμενη αποστολή της ΝΑΣΑ ΟΡΙΣΙΣ-Ρεξ, δόθηκε την περασμένη Παρασκευή στους φιναλίστ των «Μηδενική Ρομποτική» η αποστολή να προσομοιώσουν την απεικόνιση ενός εικονικού αστεροειδή στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη είχαν τον έλεγχο μικροσκοπικών δορυφόρων στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε ένα διαγωνισμό για τη λήψη των καλύτερων εικόνων.

Ο Διαστημικός Σταθμός μετατράπηκε σε γήπεδο για τους τελικούς. 
Το απόλυτο παιχνίδι ρομποτικής προκάλεσε τους νεαρούς συμμετέχοντες να γράψουν αλγόριθμους που έλεγχαν τα ρομπότ Σφαίρες - Συγχρονίστε τη θέση που κατέχετε, Ενεργοποιήστε, Αλλάξτε τον προσανατολισμό, Πειραματικοί Δορυφόροι (στα Ελληνικά Σφαίρες).

Οι Σφαίρες είναι δορυφόροι μεγέθους μπάλας του βόλεϊ που αιωρούνται στο Σταθμό χρησιμοποιώντας 12 ακροφύσια που κινούνται με συμπιεσμένο αέριο. Αυτά τα αυτόνομα ρομπότ έχουν τη δική τους ισχύ και πρόωση, αλλά πρέπει να τους δηλωθεί πώς να περιηγηθούν.

ΕΣΑ Πνευματικά δικαιώματα
Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό ΣΦΑΙΡΕΣ 2014Την περασμένη Παρασκευή ήταν η πέμπτη φορά που Ευρωπαίοι διεκδικητές υλοποίησαν τις εντολές τους στο διάστημα, και κάθε χρόνο ο ανταγωνισμός αυξάνεται. Πάνω από 140 Ευρωπαίοι φοιτητές ενώθηκαν με ανταγωνιστές από τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τη Ρωσία, γράφοντας κώδικα για την απεικόνιση του ουράνιου σώματος κάνοντας παράλληλα ελιγμούς για να αποφύγουν μια ζημιογόνο εικονική ηλιακή έκλαμψη.

Οι Ευρωπαίοι και Ρώσοι φιναλίστ συναντήθηκαν στο Τεχνικό Κέντρο της ΕΣΑ στην Ολλανδία (ESTEC) για να παρακολουθήσουν το διαγωνισμό ζωντανά από το διάστημα. Οι ομάδες των ΗΠΑ και του Μεξικού συνδέθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).

Από τον Σταθμό, η αστροναύτης της ΕΣΑ Σαμάνθα Κριστοφορέτι, ο αστροναύτης της ΝΑΣΑ Μπουτς Γουίλμορ και η κοσμοναύτης Γελένα Σέροβα επέβλεπαν τη ρομποτική μάχη. 
Ο αστροναύτης της ΕΣΑ Πάολο Νέσπολι και η σύντροφος του στο πλήρωμα Κάντι Κόλμαν της ΝΑΣΑ ήταν επίσης παρόντες στο ΕΣΤΕΚ και το ΜΙΤ, αντίστοιχα, εμψυχώνοντας τις ομάδες.
ΕΣΑ Πνευματικά δικαιώματα
ΣΦΑΙΡΕΣ 2014 ο αγώνας για το πρωτάθλημαΟ διαγωνισμός ξεκίνησε πέρυσι με διαδικτυακούς γύρους αυξανόμενης δυσκολίας. 
Οι ομάδες αντιμετώπισαν πραγματικές προκλήσεις: έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια απώλεια σήματος, άδειες μπαταρίες και πιεστικές προθεσμίες. 
Ατελείωτες νύχτες προγραμματισμού και πολλές συζητήσεις μεταξύ των ομάδων για να αποφασίσουν την τακτική είναι όλα μέρος του παιχνιδιού.

Κάθε συμμαχία φιναλίστ αποτελείτο από ομάδες ως επί το πλείστον από τις ΗΠΑ και τα κράτη μέλη της ΕΣΑ. 
Φέτος ήταν η πρώτη φορά που υπήρξε συμμετοχή ομάδων από τη Ρωσία και το Μεξικό, καθιστώντας τον διαγωνισμό «Μηδενική Ρομποτική» ένα πραγματικά διεθνές εγχείρημα.

Σκληρός ανταγωνισμός


ΕΣΑ Πνευματικά δικαιώματα
Η ομάδα Έντεκα της Κόρα παραλαμβάνει το βραβείο της
Το βραβείο του πρωταθλητή πήγε στη συμμαχία που ονομάζεται "Λίμνη Έντεκα Βανταρς" - μια συμμαχία που συμπεριλάμβανε τους "Έντεκα της Κορα", από την Ιταλία, που αποδίδουν τη νίκη τους στο γεγονός πως είχαν στη διάθεσή τους όσο το δυνατόν περισσότερες στρατηγικές επιλογές και επιλογές κωδικοποίησης μέχρι το τελευταίο λεπτό πριν από την λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Στη δεύτερη θέση, η ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά, ΖΑΝΝΕΙΟ Αστρόσκονη, από την Ελλάδα. Μαζί με τους συναδέρφους τους από την ομάδα των ΗΠΑ, ΒΑΚΟΝ (από το σχολείο Σαρλότσβιλ Λύκειο- <-ΣΛ, Βιρτζίνια) και BRΡομποτική (του σχολείου Λορεντσβιλ Σχολείο, Νιού Τζέρσεϊ), αποτέλεσαν τρομερούς αντιπάλους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού και έχασαν στον τελικό για απειροελάχιστη διαφορά.

Το Zanneio Stardust, είναι η ομάδα του Ομίλου Αριστείας Όμιλος Μαθηματικών - Πληροφορικής του Ζάννειου Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά με υπεύθυνους καθηγητές τους μαθηματικούς κ. Παντελή Μπουμπούλη και κ. Σωτήρη Τσαντίλα και αποτελείται από τους μαθητές: Αληφραγκή Ειρήνη, Γιαννούτσο Ανδρέα, Ζαχαρόπουλο Χρήστο, Καλαϊτζιαν Φαιδρα, Καλκαντζάκο Κωνσταντίνο, Κανδεράκη Παναγιώτα, Καραμπίλα Κατερίνα, Μελισσουργάκη Νίκο, Μυροφορίδη Πέτρο-Ιωάννη, Νάκα Γεώργιο, Σκλαβούνο Δημήτρη, Σκουλουδάκη Άννα, Σπύρου Αλέξανδρο, Στεβή Μπάμπη, Τοπαλίδη Ιάσωνα, Τσιβάκη Γιώργο-Αλέξανδρο,Τσιμερέκη Κωνσταντίνο και Τσούμα Φώτη.

Μια σύντομη παρουσίαση της Ελληνο - Αμερικανικής συμμαχίας και της στρατηγικής τους παρουσιάζεται σε αυτό το βίντεο

Γενναίες προσπάθειες και από την ομάδα "Νεφέλωμα του Καρκίνου" από την Ιταλία και την O.L.E από την Ισπανία που κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.Πηγή: ΕΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ