Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Το Ροζετα στο νέο έτος 2015
Ο κομήτης 1η Ιανουαρίου 2015 - NavCam
Πίστωση: ESA / Ροζέτα / NAVCAM - CC BY-SA IGO 3.0
Μωσαϊκό τεσσάρων-εικόνων του κομήτη 67Ρ / CG περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν 1η Ιανουαρίου 2015. (Περισσότερα)
Το Ροζέτα βρίσκεται τώρα σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67Ρ / CG σε απόσταση περίπου 30 χλμ. Οι εικόνες που περιλαμβάνονται στη σημερινή ανάρτηση, ήταν οι πρώτες που λήφθηκαν το 2015, αποκτήθηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα ώρα UTC από το διαστημικό σκάφος, 1η Ιανουαρίου από απόσταση 28,4 χλμ από το κέντρο του κομήτη. 

Το ψηφιδωτό, προσανατολισμένο με το μικρότερο λοβό στα δεξιά και το μεγαλύτερο λοβό στα αριστερά, έχει ανάλυση 2,4 μέτρα / εικονοστοιχείο και μετράται 4,1 χ 4,0 χιλιόμετρα. 
Τα τέσσερα επιμέρους 1024 x 1024 NAVCAM πλαίσια που συνθέτουν το μωσαϊκό, το οποίο το κάθε ένα μετράται περίπου 2,5 χιλιόμετρα κατά μήκος, παρέχονται στο τέλος αυτής της ανάρτησης. Επειδή η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία της απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, πάντοτε να ανατρέχετε στις μεμονωμένες εικόνες πριν καταλήξετε σε συμπεράσματα σχετικά με τυχόν παράξενες δομές ή χαμηλής έντασης εκτεταμένες εκπομπές. 

Για παράδειγμα, υπάρχουν αντικείμενα σε αυτό το μωσαϊκό στο άκρο, αριστερά και προς το κέντρο της εικόνας, αντιστοίχως.
Πίστωση: ESA / Ροζέτα / NAVCAM - CC BY-SA IGO 3.0
Μοντάζ των εικόνων της 1ης Ιανουαρίου 2015.Το Ροζέτα θα συνεχίσει στην τροχιά των 30 χιλιομέτρων του μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, πριν την επίτευξη της πιο κοντινής πτήσης του. 
Στις 4 Φεβρουαρίου, το Ροζέτα θα αρχίσει να κινείται περίπου 140 χιλιόμετρα από τον κομήτη, πριν κατευθυνθεί προς τα κάτω σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την επιφάνεια στις 14 Φεβρουαρίου.

Αυτή η στενή πτήση, θα επιτρέψει στα μέσα να λάβουν τις εικόνες και φάσματα της επιφάνειας με πρωτοφανή ανάλυση και να δοκιμάσουν άμεσα το πολύ εσωτερικό κώμα του κώμα, προκειμένου να μάθουν περισσότερα για το πώς δημιουργούνται χαρακτηριστικά, το κώμα του κομήτη και η ουρά.

Μετά από αυτό το συναρπαστικό γεγονός, το Ροζέτα θα συνεχίσει να κάνει μια σειρά από πτήσεις του κομήτη, την ακριβή απόσταση που καθορίζεται από τη δραστηριότητα του κομήτη σε κάθε δεδομένη στιγμή. 
Η δραστηριότητα αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες, καθώς ο κομήτης κινείται όλο και πιο κοντά στο περιήλιο στις 13 Αυγούστου. 
Δηλαδή, η πλησιέστερη απόσταση από τον Ήλιο κατά μήκος της τροχιάς του, η οποία για τον 67Ρ / CG είναι 186 εκατομμύρια χιλιόμετρα, περίπου ανάμεσα στις τροχιές της Γης και του Άρη. 
Το Ροζέτα θα παρακολουθεί καθώς αυξάνεται η δραστηριότητα και στη συνέχεια θα υποχωρήσει και πάλι, και πως τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας του κομήτη αλλάζουν και εξελίσσονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι επιστήμονες ελπίζουν επίσης ότι η αύξηση της ηλιακής ενέργειας κατά τους προσεχείς μήνες θα είναι αρκετή για να αναζωογονήσει το Φίλαε από τη χειμερία νάρκη του.

Στο μεταξύ, αυτά τα ορόσημα της αποστολής, θα είναι εκεί σε συχνή κυκλοφορία νέων εκδόσεων εγγράφων της επιστήμης και των δεδομένων (ημερομηνίες των δεδομένων που κυκλοφορεί το TBC). Οι παρουσιάσεις από τις τελευταίες αναλύσεις θα γίνουν σε επιστημονικά συνέδρια κατά τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένου του EGU (Απρίλιος), EPSC (Σεπτέμβριος) και AGU (Δεκέμβριος). Θα συνεχίσουμε να υποβάλουμε αναφορές σχετικά με τα βασικά αποτελέσματα της επιστήμης εδώ στο ιστότοπο ή / και μέσω της κύριας πύλης της ESA.

Επίσης θα συνεχίσουμε με τακτικά δελτία "Παρατήρησης του Κομήτη" μας μέσω του ιστολογίου.Εργαλείο μεγέθυνσης: http://www.spacetelescope.org/images/heic1502a/zoomable/Για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω (π.χ. Ροζετα, Κομήτες, Αποστολές, ESA)Το-Νιου-Σας

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ