Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 21 Ιανουαρίου 2015Πιστώσεις: ΕΣΑ / Ροζέτα / ΝΑΒΚΑΜ - CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού, αποτελείται από εικόνες που λήφθηκαν στις 21 Ιανουαρίου 2015, από τη φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζέτα (ΝΑΒΚΑΜ). Η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, και μπορεί να υπάρχουν κάποια διαστημικά παράσιτα και χαρακτηριστικά έντασης, ως αποτέλεσμα του μωσαϊκού λήψης ακολουθίας, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στα επιμέρους πλαίσια πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε λεπτομερή σύγκριση ή εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με οποιαδήποτε παράξενη δομή ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή. Συγκεκριμένα, για αυτό το σύνολο της εικόνας, το χαρακτηριστικό κοντά στο κέντρο του ψηφιδωτού είναι ένας συμβιβασμός των δύο κορυφαίων πλαισίων. (περισσότερα)
Το σημερινό μωσαϊκό "παρατήρησης του κομήτη", περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από την κάμερα πλοήγησης του Ροζέτα (ΝΑΒΚΑΜ) στις 21 Ιανουαρίου, από απόσταση 27,9 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια μετρώνται 2.4 χλμ σε διάμετρο. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και μετράται 4,2 χ 4 χιλιόμετρα.Σε αυτή την κατεύθυνση βλέπουμε το μικρό λοβό του κομήτη στο προσκήνιο και το μεγάλο λοβό στο παρασκήνιο, με την συνολική προβολή να δίνει την εντύπωση ότι η ο κομήτης σε σχήμα πάπιας, βρίσκεται στα πλάγια. 
Ο μικρός λοβός παρουσιάζει τις περιοχές Μπασέτ (δεξιά) και Μα'ατ (αριστερά), ενώ το σώμα περιλαμβάνει την περιοχή Κεπράι (τη φαινομενικά επίπεδη άκρη στα δεξιά), καθώς και την περιοχή Μπαμπί και "Τέφρα", περιοχές που κυριαρχούνται από σκόνη. 
(Επιλέξτε τον σύνδεσμο εδώ για ένα χρήσιμο χάρτη της περιοχής.)

Κοιτάζοντας ιδιαίτερα δραματικά σε αυτή την προβολή, είναι το υπερυψωμένο οροπέδιο κοντά στο μακρινό ορίζοντα, ακριβώς δεξιά του κέντρου. 
Μεγεθύνοντας στην άκρη του, αποκαλύπτει χαρακτηριστικά σαν κοιλότητες που φαίνονται παρόμοια με αυτά που εντοπίστηκαν στην περιοχή Σεθ ως πρόδρομος για καταρρεύσει. 
Μην χάσετε την φωτεινή εκπομπή αντίθεσης κατά του σκιασμένου τοιχώματος αυτού του χαρακτηριστικού, επίσης!

Μπορεί επίσης να θέλετε να αυξήσετε την αντίθεση για να εμφανίσετε την περιοχή Σεθ από τις σκιές.

Οι τέσσερις 1024 χ 1024 εικονοστοιχείων εικόνες που συνθέτουν το μωσαϊκό, μαζί με ένα μοντάζ, παρέχονται παρακάτω:
Υ.Γ: Χρήστης στο Τουίτερ, ανέφερε πως υπάρχουν κομμάτια βράχου που είναι προς κατάρρευση: 


 Αναφέρει: Τμήμα ενός οροπεδίου του κομήτη, φαίνεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης


Μπορείτε να βρείτε κι εσείς το σημείο αυτό στις εικόνες από το Ροζέτα παραπάνω για το διαπιστώσετε.


Σημείωση: για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω

Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ