Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

25η επέτειος του Χαμπ: Οι Πυλώνες της Δημιουργίας
7 Ιανουαρίου 2015
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πίστωση εικόνας: ΝΑΣΑ, ESA και η Ομάδα Κληρονομιάς του Χαμπλ (STScI / AURA)Για να γιορτάσει τα 25α χρόνια (1990-2015) της εξερεύνησης του Σύμπαντος από χαμηλή Γήινη τροχιά, οι κάμερες του διαστημικού τηλεσκοπίου Χαμπλ χρησιμοποιήθηκαν για να επανεξετάσουν την πιο εμβληματική εικόνα του.
Το αποτέλεσμα, είναι αυτή ευκρινής, ευρεία προβολή της περιοχής που ονομάστηκε "Πυλώνες της Δημιουργίας", πρώτα απαθανατίστηκε από το Χαμπλ το 1995.
Τα αστέρια σχηματίζονται βαθιά μέσα στις πανύψηλες δομές. 
Οι ετών φωτός μακριές στήλες ψυχρού αερίου και σκόνης, είναι περίπου 6.500 έτη φωτός μακριά στο M16, Νεφέλωμα του Αετού, προς τον αστερισμό του Όφεως.
Σκαλισμένα και διαβρωμένα από το ενεργητικό υπεριώδες φως και τους ισχυρούς ανέμους από τη συστάδα του M16 των νέων, ογκωδών άστρων, οι ίδιοι κοσμικοί πυλώνες προορίζονται για καταστροφή. 
Αλλά το ταραχώδες περιβάλλον του σχηματισμού των αστεριών μέσα στο M16, του οποίου η θεαματική λεπτομέρεια λήφθηκε σε αυτή την ορατού φωτός προβολή από το Χαμπλ, είναι πιθανόν παρόμοιο με το περιβάλλον που διαμόρφωσε το δικό μας Ήλιο.

Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ