Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 3 Ιανουαρίου 2015Credits: ESA/Rosetta/NAVCAM – CC BY-SA IGO 3.0
Μωσαϊκό τεσσάρων-εικόνων του κομήτη 67Ρ / CG περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 3 Ιανουαρίου 2015. (Περισσότερα)


Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων, περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 28,4 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 3 Ιανουαρίου. 
Η ανάλυση της εικόνας σε αυτή την απόσταση είναι 2,4 μ. / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 πλαίσια μετρώνται 2.5 χλμ σε διάμετρο. 
Το ψηφιδωτό είναι ελαφρώς περικομμένο και περιστραμμένο και μετράται περίπου 4,4 x 4,2 χιλιόμετρα.

Επειδή η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, πάντοτε να ανατρέχετε στις μεμονωμένες εικόνες πριν καταλήξετε σε συμπεράσματα σχετικά με τυχόν παράξενες δομές ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή.


Το ψηφιδωτό παρουσιάζει μια υπέροχη θέα σε όλη την περιοχή Ιμχοτεπ, η οποία περιλαμβάνει τον ογκόλιθο του Χέοπα στο μεγαλύτερο των δύο λοβών του κομήτη. 
Το όνομα αυτής της περιοχής αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου AGU τον Δεκέμβριο (βλέπε 17 Δεκεμβρίου ανάρτηση).
Ο μικρότερος των λοβών του κομήτη βρίσκεται στο αριστερό άκρο του ψηφιδωτού.

Οι συνθήκες φωτισμού συμβάλλουν στην ενδιαφέρουσα προβολή των χαρακτηριστικών που στέκονται έξω από το σκιασμένο προσκήνιο, κοντά στο κέντρο.

Μερικές από τις ραβδώσεις και κηλίδες που φαίνονται γύρω από τον πυρήνα, πιθανότατα να είναι κόκκοι σκόνης που εκτινάσσονται από τον κομήτη, λήφθηκαν στα 4,3 δεύτερα της έκθεσης.

Το μοντάζ και τα τέσσερα ατομικά 1024 x 1024 καρέ παρέχονται παρακάτω:

Γι περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Πηγή: rosetta blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ