Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Παρατήρηση του κομήτη - 6 Ιανουαρίου 2015
Πίστωση: ESA / Ροζέτα / NAVCAM - CC BY-SA IGO 3.0
Μοντάζ από τέσσερις εικόνες της ΝΑΒΚΑΜ λαμβάνονται από τον κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 6 Ιανουαρίου 2015. (Περισσότερα)Αυτό το μοντάζ τεσσάρων εικόνων, αποτελείται από εικόνες που λήφθηκαν από απόσταση 27,9 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 6 Ιανουαρίου 2015. 
Η ανάλυση της εικόνας σε αυτή την απόσταση είναι 2,3 μ. / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 x 1024 καρέ μετρώνται περίπου 2,4 χιλιόμετρα κατά μήκος.

Η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, οπότε αν προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα μωσαϊκό, πάντοτε να ανατρέχετε στις μεμονωμένες εικόνες πριν καταλήξετε σε συμπεράσματα σχετικά με τυχόν παράξενες δομές ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή.

Η σκηνή προσφέρει μια ωραία θέα στο μεγαλύτερο λοβό (άνω πλαίσιο) και πάνω στο μικρότερο λοβό του κομήτη (άνω πλαίσια), λαμβάνονται σε ένα ευρύ φάσμα των επιφανειακών υφών από λείες περιοχές με διάσπαρτους ογκόλιθους σε πιο τραχιά και πιο σύνθετα εδάφη.

Το κεκλιμένο επίπεδο στην έκθεση, είναι για να αναδείξει περισσότερες λεπτομέρειες από τα βράχια που οδηγούν μέχρι το μικρότερο λοβό, και να ληφθεί ορισμένη από τη δραστηριότητα του κομήτη.

Τα τέσσερα επιμέρους πλαίσια παρέχονται παρακάτω:


Για περισσότερα του κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες λίγο πιο κάτω από την ανάρτηση


Το-Νιου-Σας

Πηγή: Ιστολόγιο Ροζετας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ