Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Ο κομήτης Λοβτζόι σε χειμωνιάτικο ουρανό28 Ιανουαρίου 2015
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πιστωτικές Εικόνα και BY-NC-2 Άδεια: Χουάν Κάρλος Κασάντο (ΟΚΤΝ, Γη και αστέρια)
Ποια από αυτά τα "εικονίδια" του νυχτερινού ουρανού μπορείτε να βρείτε σε αυτή την όμορφη και βαθέως έκθεσης απεικόνιση του χειμώνα στο βόρειο ουρανό;
Οι φεγγίτες περιλαμβάνουν τα αστέρια στην ζώνη του Ωρίωνα, το νεφέλωμα του Ωρίωνα, το αστρικό σμήνος των Πλειάδων, τα φωτεινά αστέρια Βετελγόζης και Ρίγκελ, το Νεφέλωμα Καλιφόρνια, ο βρόχος Μπάρναρντ, και ο κομήτης Λοβτζόι.
Τα αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα είναι σχεδόν κάθετα στην κεντρική γραμμή μεταξύ του ορίζοντα και του κέντρου της εικόνας, με το χαμηλότερο αστέρι της ζώνης να επισκιάζεται από το κόκκινο λαμπερό Νεφέλωμα Φλόγα.
Στα αριστερά της ζώνης, είναι το κόκκινο τόξο του βρόχου Μπάρναρντ που ακολουθείται από το φωτεινό πορτοκαλί αστέρι Βετελγόζης, ενώ στα δεξιά της ζώνης, είναι το πολύχρωμο Νεφέλωμα του Ωρίωνα που ακολουθείται από το φωτεινό μπλε αστέρι Ρίγκελ.
Το μπλε σύμπλεγμα φωτεινών αστεριών κοντά στην κορυφή του κέντρου, είναι οι Πλειάδες, και το κόκκινο νεφέλωμα στα αριστερά του είναι το νεφέλωμα Καλιφόρνια.
Η φωτεινή πορτοκαλί κουκκίδα πάνω από το κέντρο της εικόνας, είναι το αστέρι Αλδεβαράν, ενώ το πράσινο αντικείμενο με τη μακριά ουρά προς τα δεξιά του είναι ο κομήτης C / 2014 Q2 (Λοβτζόι).
Η χαρακτηριστική εικόνα λήφθηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες κοντά στο χωριό Παλάου στην Ισπανία.Επισημασμένη εικόνα
Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ