Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

Ξεχάστε τη σκοτεινή ύλη, η παράξενη ύλη θα μπορούσε να κρύβεται κάπου στο σύμπαν - και μπορεί να υπάρχουν ολόκληρα αστέρια που έχουν δημιουργηθεί από αυτή
 Άστρα φτιαγμένα από άγνωστη ύλη


Νέα θεωρία για τα κοσμικά «υλικά» και την επίδραση που έχουν στο Σύμπαν
Τα άστρα νετρονίου μπορεί να αποτελούνται από μια άγνωστη μυστηριώδη μορφή ύληςΜια νέα ενδιαφέρουσα κοσμολογική θεωρία ανέπτυξαν επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Διαστημικής Ερευνας τη Βραζιλίας. 
Υποστηρίζουν ότι είναι πιθανό να υπάρχει μια άγνωστη μορφή κοσμικής ύλης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες που ανέπτυξαν αυτή τη θεωρία πρόκειται για μια παράξενη μορφή ύλης που υπάρχει σε άστρα νετρονίου. 
Αν και οι επιστήμονες δεν μπορούν ακόμη να κάνουν εκτιμήσεις για τις ιδιότητες αυτής της εξωτικής κοσμικής ύλης εντούτοις θεωρούν ότι αν την εντοπίσουν θα ανακαλύψουν τα περίφημα βαρυτικά κύματα. 
Τις μεταβολές του βαρυτικού πεδίου που σύμφωνα με τον Αϊνστάιν δημιουργούν «κυματισμούς στον χωρόχρονο». 
Η ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων θα βοηθήσει στο να διαλευκανθούν αναπάντητα ακόμη ερωτήματα που αφορούν τη φύση των μελανών οπών και τις παράξενες ιδιότητες της ύλης στο εσωτερικό των αστέρων νετρονίων.

Τα πάλσαρ

Ένα από τα αποτελέσματα μιας έκρηξης σουπερνόβα είναι ο σχηματισμός σωμάτων υψηλής πυκνότητας τα οποία ονομάστηκαν άστρα νετρονίου ή «πάλσαρ». 
Ολα τα πάλσαρ εκπέμπουν δέσμες ακτινοβολίας από τους πόλους τους και καθώς περιστρέφονται, γίνονται ορατά από τη Γη ως περιοδικές, σύντομες λάμψεις. 
Τα πάλσαρ εκπέμπουν την ακτινοβολία (είτε ραδιοκύματα, είτε ακτινοβολία γ, είτε ακτίνες Χ) με σταθερό ρυθμό. 
Ορισμένοι μάλιστα τα περιγράφουν ως «κοσμικούς ραδιοφάρους». 


  • Οι επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών στη Βραζιλία, λένε ότι ένα ανεξερεύνητο είδος ύλης θα μπορούσε να βρεθεί σε αστέρες νετρονίων.
  • Εδώ η ύλη είναι τόσο πυκνή που θα μπορούσε να «συμπιεστεί» σε παράξενη ύλη.
  • Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο «παράξενο αστέρι» - σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει.
  • Ωστόσο, οι ακριβείς ιδιότητες της παράξενης ύλης είναι άγνωστες.
  • Αν υπάρχει, όμως, θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να ανακαλύψουν κυματισμούς στο χωροχρόνο που είναι γνωστά ως βαρυτικά κύματα.
Οι επιστήμονες στο Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών στη Βραζιλία λένε ότι  ένα ανεξερεύνητο είδος ύλης θα μπορούσε να βρεθεί σε αστέρες νετρονίων (φαίνεται στην εικονογράφηση). Εδώ η ύλη είναι τόσο πυκνή που θα μπορούσε να «συμπιεστεί» σε παράξενη ύλη. Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα ολόκληρο «παράξενο αστέρι» - σε αντίθεση με οτιδήποτε έχουμε δει.
Μέσα σε ένα άστρο νετρονίων, ο Δρ Μοραες λέει ότι τα νετρόνια και τα πρωτόνια της τακτικής βαρυονικής ύλης (πρωτόνια και νετρόνια που απεικονίζονται) - τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα πάντα γύρω μας - μπορεί να συμπιεστούν τόσο έντονα ώστε να μετατραπούν σε ένα νέο είδος ύλης - την παράξενη ύλη.

Ο μόνος γνωστός τρόπος για να βρούμε την παράξενη ύλη αυτή τη στιγμή, θα ήταν να επιβεβαιωθεί η ύπαρξή της μέσα στα αστέρια νετρονίων. Στη Γη, τώρα είναι αδύνατο να παρατηρηθεί άμεσα η παράξενη ύλη, ακόμη και σε μέρη όπως ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων στο ΣΕΡΝ στην Ελβετία. Στη φωτογραφία είναι ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων "Όμορφιά" πείραμα

Ο Δρ Μοραες λέει, ότι η αλληλεπίδραση ενός άστρου νετρονίων και ενός παράξενου άστρου (φαίνεται στην εικονογράφηση) θα μπορούσε να δημιουργήσει κυματισμούς στο χωροχρόνο, με αποτέλεσμα τα βαρυτικά κύματα. Πρόκειται για ένα από τα «ιερά δισκοπότηρα» της αστρονομίας, που θα ήταν αδύνατο να ανιχνευθεί σε άλλα πειράματα μέχρι στιγμής.
Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ - dailymail

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ