Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 21 Ιανουαρίου 2015

Ο εξερευνητής «Ευκαιρία» έλαβε μια μαγευτική προβολή από την κορυφή "Ακρωτήριο Δοκιμασίας"
Πίστωση: ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ / Κορνέλ Πανεπιστήμιο / Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Χρωματισμός από τον Στιούαρτ Άτκινσον.
Φανταστείτε να ήσασταν στον Άρη, δίπλα από τον εξερευνητή "Ευκαιρία", ψηλά στην κορυφή του "Ακρωτηρίου Δοκιμασία". 
Δεν χρειάζεται να αφήσετε πολλά στη φαντασία, χάρη στην ενθουσιώδη απεικόνιση του Στιου Άτκινσον. 
Έχει βάλει μαζί μια υπέροχη έγχρωμη έκδοση των πρόσφατων πανοραμικών προβολών από το ρομποτικό σκάφος, στην κορυφή του υψηλότερου υψομέτρου όπου το ρομπότ θα έχει φτάσει ποτέ, σκαρφαλωμένο στο δυτικό χείλος του κρατήρα "Προσπάθεια".

Είναι αρκετά εντυπωσιακή η θέα προς το τον ρομποτικό εξερευνητή που εξακολουθεί να συνεχίζει, πάνω από 11 χρόνια οδήγησης στον Άρη. 
Μπορείτε να δείτε ομίχλη και λόφους μακριά στο βάθος, και έναν ορίζοντα που συνεχίζει να δελεάζει. 
Σύμφωνα με τον Λαρι Κραμπλερ, από την επιστημονική ομάδα MER, αν εξετάσουμε προσεκτικά την εικόνα - από τη σκοπιά του εξερευνητή - μπορούμε να δούμε όλη τη διαδρομή προς την άλλη πλευρά του κρατήρα.

"Μπορούμε να δούμε το χείλος, κοιτάζοντας βόρεια κατά μήκος της διαδρομής σε αυτήν την τοποθεσία, και μπορούμε να δούμε μακριά στο νότο, συμπεριλαμβανομένου ενός άλλου μεγάλου κρατήρα που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα περίπου νότια από τον κρατήρα "Προσπάθεια", ο Κραμπλερ έγραψε στις εκθέσεις πεδίου του εξερευνητή που δημοσιεύεται στον ιστότοπο: "Μουσείο Νέου Μεξικού Φυσικής Ιστορίας & Επιστήμης".

Εδώ είναι ένας χάρτης που δημιουργήθηκε από τον Κράμπλερ για την τοποθεσία του περιπλανώμενου εξερευνητή "Ευκαιρία" στο "Ακρωτήριο Δοκιμασία":
Πίστωση: Λάρι Κραμπλερ / MER Επιστημονική Ομάδα / Νέο Μεξικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Επιστήμης.
Ένας χάρτης που δείχνει τη θέση στην τοπική κορυφή του "Ακρωτηρίου Δοκιμασίας" (1μ. περιγράμματα) και η γεωλογία μέχρι αυτήν την τοποθεσία.

Και εδώ είναι το ασπρόμαυρο πανόραμα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα:Πίστωση: ΝΑΣΑ / Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα.
Ηλιακή μέρα 3906, 19 Ιανουαρίου 2015. Πανόραμα κορυφής από το "Ακρωτήριο Δοκιμασία" από τον εξερευνητή "Ευκαιρία" στον Άρη.Ο Στιου έγραψε ποιητικά για την εικόνα στην ιστοσελίδα του, εξηγώντας ότι ο εξερευνητής κοιτάζει κάτω από την κορυφή του "Ακρωτηρίου Δοκιμασία", με υπέροχη θέα στο χείλος του κρατήρα "Προσπάθεια" στη μακρινή πλευρά του κρατήρα και τα ίχνη του που οδηγούν πίσω και κάτω από το λόφο στη μεγάλη κοιλάδα Μεριδιάνη, πολύ χαμηλότερα. "


Ο Στιου εξήγησε, επίσης, το κίνητρό του για τη δουλειά που κάνει, για την ενίσχυση των πρώτων εικόνων που αποστέλλονται από τον Άρη:


Αυτό που προσπαθώ να δημιουργήσω με τις εικόνες μου είναι το όραμα του Άρη, κάτι που τοποθετείτε κατά μήκος - ελπίζω - δείχνοντας την ομορφιά του πλανήτη και τα τοπία του.
Έτσι, οι εικόνες μου δεν είναι φωτο-ρεαλιστικές, και εγώ δεν ισχυρίζομαι ότι είναι, αλλά, ελπίζω, απεικονίζοντας το "πρόσωπο" του Άρη, αντικατοπτρίζει την απίστευτη ακατέργαστη ομορφιά και "ευγένεια" του πλανήτη.


Ελπίζουμε μόνο Στιου, ότι όπως και ο εξερευνητής, έτσι κι εσύ θα συνεχίσεις την μαγευτική επεξεργασία εικόνας!Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ