Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Εκτόξευση προς τον Λοβτζόι
22 Ιανουαρίου 2015
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πίστωση εικόνας και Πνευματικά Δικαιώματα: Λιν ΧιλμπορνΕκτοξεύεται προς τον ουρανό ο πύραυλος Άτλας V, που μεταφέρει ένα δορυφόρο των ΗΠΑ, περνώντας πέρα από τα σύννεφα σε αυτή έναστρη νυχτερινή σκηνή που λήφθηκε στις 20 Ιανουαρίου. 
Στην πορεία προς τροχιά από το Συγκρότημα Διαστημικών Εκτοξεύσεων 41, Κανάβεραλ το Ακρωτήριο της Πολεμικής Αεροπορίας, στον ο πλανήτη Γη, η ράβδωση του πυραύλου φαίνεται δίπλα στον φωτεινότερο Σείριο, όπως προβάλλεται από μια σκοτεινή παραλία στο Κανάβεραλ Εθνικής Ακτής. 
Πάνω από το άλφα αστέρι του Μεγάλου Κυνός, ο κυνηγός Ορίων, επιτυγχάνει μια στάση οικία για τους βόρειους χειμερινούς παρατηρητές του ουρανού. 
Πάνω από τον Ωρίωνα, είναι το στρικό σμήνος Υάδες σε σχήμα V, η κεφαλή του Ταύρου, και παραπάνω ακόμη από τον Ταύρο, είναι εύκολο να εντοπίσετε το συμπαγές αστρικό σμήνος των Πλειάδων. 
Φυσικά, κοντά στην κορυφή του πλαισίου θα βρείτε το πρασινωπό κώμα και την μακριά ουρά του κομήτη Λοβτζόι, ο αστρονομικά αγαπημένος "επισκέπτης" αυτές τις νύχτες του Ιανουαρίου.Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ