Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2015

Βρέθηκαν «κίτρινες μπάλες» στο Γαλαξία μας


Οι «κίτρινες μπάλες» των άστρων

Εντοπίστε τη μπάλα! Οι ερασιτέχνες αστρονόμοι αναφέρουν μυστηριώδεις «κίτρινες μπάλες» σε εικόνες διαστημικού τηλεσκοπίου - και η ΝΑΣΑ αποκαλύπτει ότι είναι ένας πρωτοποριακός «χαμένος κρίκος» στο σχηματισμό αστέρωνΑνακαλύφθηκε άγνωστος «κρίκος» στον σχηματισμό τους
Πιστωτική: (ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ)
Εντοπίστηκαν «κίτρινες μπάλες» οι οποίες μετασχηματίζονται σε άστρα.


Πολιτειακοί επιστήμονες οδήγησαν τους αστρονόμους στα μυστήρια αντικείμενα στο διάστημα


Εθελοντές σάρωσαν δεκάδες χιλιάδες εικόνες με τη χρήση του διαδικτυακού προγράμματος του Γαλαξία

Οι χρήστες άρχισαν να συζητάνε για τις κίτρινες μπάλες που βλέπουμε στις εικόνες του γαλαξία


Οι αστρονόμοι το ερεύνησαν - και βρήκαν ότι είναι ένας νέος τρόπος για να εντοπίσουμε τα αστέρια που σχηματίζονται
Εντοπίστηκε ένα άγνωστο μέχρι σήμερα φαινόμενο, ένας «χαμένος κρίκος» όπως τον χαρακτηρίζουν οι ειδικοί, στον σχηματισμό των άστρων.


Η ανακάλυψη

Το Πρόγραμμα Γαλαξία, είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα επεξεργασίας χιλιάδων εικόνων και μεγάλου όγκου δεδομένων που προέρχονται από διαστημικά τηλεσκόπια. 
Επειδή η επεξεργασία απαιτεί τεράστια υπολογιστική ισχύ στο πρόγραμμα συμμετέχουν χιλιάδες χρήστες του Διαδικτύου, φίλοι της διαστημικής εξερεύνησης, που συνεισφέρουν την ισχύ των υπολογιστών τους σε ένα κοινό δίκτυο. 
Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εντόπισαν σε φωτογραφίες που προέρχονταν από τις διαδικασίες σχηματισμού άστρων κάποιες παράξενες δομές.


Λόγω του σχήματος και του χρώματος τους αυτές οι δομές έλαβαν την ονομασία «κίτρινες μπάλες». Επιστήμονες με επικεφαλής τον Τσαρλς Κέρτον, του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αϊοβα μελέτησαν αυτές τις δομές και όπως διαπίστωσαν πρόκειται για ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ενδιάμεσο στάδιο του μηχανισμού σχηματισμού των άστρων. 
Οπως είναι ευνόητο η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της γέννησης και εξέλιξης των άστρων. 
Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Αστροφυσικό Περιοδικό».Εξέλιξη ενός τεράστιου άστρου
Στην πρώτη εικόνα μέσα στον κύκλο σημειώνεται η συμπύκνωση κοσμικής ύλης που αποτελεί το πρώτο στάδιο σχηματισμού ενός άστρου, του λεγόμενου «πρωτοαστέρα». Στη δεύτερη εικόνα μέσα στον κύκλο σημειώνεται μια «κίτρινη μπάλα» ενώ στην τρίτη μέσα στον κύκλο σημειώνεται μια φυσαλίδα που αποτελείται από υλικά που εκτοξεύει ένα νεογέννητο άστρο.Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ - Σπιτζερ (περισσότερα) - ντέιλυ μέιλ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ