Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Μελέτη του αστρικού δίσκου της Ανδρομέδας υποδεικνύει πιο βίαιη ιστορία από το Γαλαξία μας
Credit: Ben Williams, PHAT collaboration
Αυτή η εικόνα του Χαμπλ από ένα γεμάτο πεδίο αστέρων στο δίσκο του γαλαξία της Ανδρομέδας, δείχνει ότι τα αστέρια διαφορετικών ηλικιών μπορούν να διακριθούν μεταξύ τους με βάση τη θερμοκρασία (όπως υποδεικνύεται από το χρώμα) και τη φωτεινότητα.Μια λεπτομερής μελέτη των κινήσεων των διαφόρων αστρικών πληθυσμών στον δίσκο του γαλαξία της Ανδρομέδας, έχει βρει σημαντικές διαφορές από το δικό μας Γαλαξία, γεγονός που υποδηλώνει μια πιο βίαιη ιστορία των συγχωνεύσεων με μικρότερους γαλαξίες στο πρόσφατο παρελθόν της Ανδρομέδας.

Η δομή και οι εσωτερικές κινήσεις του αστρικού δίσκου ενός σπειροειδούς γαλαξία, κατέχουν σημαντικά κλειδιά για την κατανόηση της ιστορίας του σχηματισμού του γαλαξία. 
Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, που ονομάζεται επίσης M31, είναι ο πλησιέστερος σπειροειδής γαλαξίας στο Γαλαξία μας και ο μεγαλύτερος στην τοπική ομάδα γαλαξιών.Credit: Claire Dormanm European Space Agency
Οι κουκίδες δείχνουν τις θέσεις των άστρων στη φασματοσκοπική έρευνα επάνω σε μια εικόνα του γαλαξία της Ανδρομέδας (M31). Οι κουκκίδες είναι χρώμα που κωδικοποιείται ανάλογα με την ταχύτητα τους σε σχέση με το Γαλαξία μας, όπως μετράται με τη χρήση του φασματογράφου Δείμος στο τηλεσκόπιο Κεκ II.
Το κέντρο του Μ31 κινείται προς το μέρος μας με ταχύτητα 300 χλμ / δ, ενώ τα αστέρια στα βορειοανατολικά του κέντρου έχουν πιο θετικές ταχύτητες, αναφέροντας ότι κινούνται μακριά από εμάς σε σχέση με το κέντρο του M31.
Το-Νιου-Σας

Πηγή Περισσότεραucsc

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ