Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Ζωντανή ηχώ μετεωριτώνΌταν ένας μετεωρίτης εισέρχεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, διεγείρει τα μόρια του αέρα, παράγοντας μία ράβδωση φωτός και αφήνει ένα ίχνος ιονισμού (ένα επίμηκες παραβολοειδές) πίσω από αυτό δεκάδες χιλιόμετρα σε μήκος. 

Αυτό το ιονισμένο μονοπάτι μπορεί να διαρκέσει για λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο έως αρκετά λεπτά, περιστασιακά. 
Συμβαίνει σε ύψος περίπου 85 με 105 χιλιόμετρα (50-65 μίλια), αυτό το ίχνος είναι σε θέση να αντανακλά τα ραδιοκύματα από τους πομπούς που βρίσκονται στο έδαφος, παρόμοιο με το φως που αντανακλάται από μια επιφάνεια ενός καθρέφτη. 

Οι μετεωρίτες αντανακλάσεις ραδιοκυμάτων, ονομάζεται επίσης ηχώ μετεωριτών, ή "μεταλλικοί θόρυβοι/ήχοι".

Για να ακούσετε την ηχώ των μετεωριτών, θα πρέπει να έχετε ένα ισχυρό πομπό Πολύ Υψηλής Συχνότητας (VHF) συγκρότημα, (ιδανικά, ένα πύργο μετάδοσης αναλογικής "τηλεόρασης" σε κανάλια 2-5) που βρίσκεται όχι πολύ κοντά, αλλά ούτε είναι και πολύ μακριά, είτε από εσάς, μια δορυφορική κεραία, έναν δέκτη Πολύ Υψηλής Συχνότητας... και υπομονή.


Ο ανιχνευτής μετεωριτών στο ΛΑΙΒΜΕΤΕΩΡΣ.κομ βρίσκεται στο DC Μητροπολιτικής περιοχής, και επί του παρόντος προσανατολισμένος στην κεραία Γιάγκι σε ένα δορυφορικό πύργο μετάδοσης στον Καναδά, στο κανάλι 2 αναλογική "τηλεόραση", περίπου 55.237 ΜΗζ. 
Δέκτης RTL / ΟΟΡ και το λογισμικό είναι ΟΟΡ#.Το-Νιου-Σας

Πηγή / Ακούστεζωντανός ήχος μετεωριτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ