Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

Το Αρειανό Τροχιακό Όχημα κατασκοπεύει εξωγήινο πάγο που μοιάζει με "αράχνες"
Πίστωση: ΝΑΣΑ / JPL / Πανεπιστήμιο της Αριζόνα
Το "Αρειανό Τροχιακό Όχημα Αναγνώρισης" της ΝΑΣΑ κατασκοπεύσει αυτά τα παράξενα αραχνοειδή σχήματα, που σχηματίζονται από παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα, στην επιφάνεια του Άρη στην νότια πολική περιοχή του πλανήτη.
Η επιφάνεια του Άρη καλύπτεται με ένα ευρύ φάσμα τοπίων και χαρακτηριστικών, αλλά αυτό είναι ένα από τα πιο παράξενα.

Απεικονίζεται από το "Πείραμα Απεικόνισης Υψηλής Ευκρίνειας Επιστήμη (HiRISE) φωτογραφική μηχανή επί του σκάφους της ΝΑΣΑ "Αρειανό Τροχιακό Όχημα Αναγνώρισης" (MRO), που περιστρέφεται γύρω από τη πλανήτης 150 μίλια (241 χλμ.) ψηλά,  αυτοί οι παράξενοι αραχνοειδείς σχηματισμοί καλύπτουν αυτή την νότια πολική περιοχή του Άρη. 
Και αυτά είναι αληθινά εξωγήινα χαρακτηριστικά που δεν υπάρχουν πουθενά στη Γη.

Ο πάγος του διοξειδίου άνθρακα στον Άρη δεν λιώνει ώστε να είναι σε υγρή κατάσταση., παρακάμπτει την υγρή φάση και εξατμίζεται κατ 'ευθείαν, από στερεό σε ατμό. 
Συνεπώς, η εποχική διαδικασία δημιουργεί τον δικό της τύπο διάβρωσης στο Αρειανό τοπίο.

Η ατμοσφαιρική θερμοκρασία της Γης δεν θα πέσει τόσο χαμηλά όσο του Άρη, έτσι ο πάγος διοξειδίου του άνθρακα (ή «ξηρού πάγου») δεν διαμορφώνεται με φυσικό τρόπο. 
Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει επίγεια αναλογία αυτών των εξωγήινων "αραχνοειδών" καναλιών- αυτό είναι καθαρά ένα φαινόμενο του Άρη.

"Αυτό είναι πραγματικά το έδαφος του Άρη - αυτό το είδος της διάβρωσης δεν λαμβάνει χώρα οπουδήποτε με φυσική διαδικασία στη Γη, επειδή το κλίμα μας είναι πολύ ζεστό", προσθέτει ο Χάνσεν.


Το-Νιου-Σας

Πηγή: SPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ