Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Πλησιάζοντας τον Τιτάνα ένα δισεκατομμύριο φορές πιο κοντάΘυμηθείτε τον Τιτάνα (προσεδάφιση): 
Πριν από δέκα χρόνια και σήμερα, 14 Ιανουαρίου 2005, το διαστημικό όχημα Χόιχενς της ΕΣΑ, προσεδαφίστηκε στο μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα.


Ελάτε σε ένα ταξίδι μαζί μας. 
Αυτή η νέα, αφηγηματική ταινία, δημιουργήθηκε με τα δεδομένα που συλλέγονται με τις κάμερες απεικόνισης του Κασίνι και του Χόιχενς, σύστημα Κάθοδου Απεικόνισης / Φασματικού Ραδιόμετρου.
Το πρώτο λεπτό δείχνει μεγέθυνση σε εικόνες του Τιτάνα από τις κάμερες του Κασίνι, το διαστημικό σκάφος μας, ενώ το υπόλοιπο της ταινίας απεικονίζει τη θέα από Χόινχες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών της ιστορικής καθόδου και προσεδάφισης του.

Ήταν 15 Οκτωβρίου, 1997, όταν το Κασίνι όχημα σε τροχιά της ΝΑΣΑ ξεκίνησε ένα επικό, επταετές ταξίδι στο σύστημα του Κρόνου. 
Το Χόιχενς, ήταν το διαστημικό όχημα της ΕΣΑ, που προοριζόταν για το μεγαλύτερο φεγγάρι του Κρόνου, τον Τιτάνα. 
Το τελευταίο κεφάλαιο του διαπλανητικού οδοιπορικού για το Χόιχενς, άρχισε την 25η Δεκεμβρίου 2004, όταν ελευθερώθηκε από το τροχιακό όχημα για μια ατομική "κρουαζιέρα" 21 ημερών προς το τυλιγμένο με ομίχλη φεγγάρι. 
Βυθιζόμενο στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα, στις 14 Ιανουαρίου 2005, ο ανιχνευτής επέζησε από την επικίνδυνη 2 ωρών και 27 λεπτών κάθοδο ώστε να προσεδαφιστεί με ασφάλεια στην παγωμένη επιφάνεια του Τιτάνα. 
Σήμερα, το διαστημικό σκάφος Κασινι παραμένει σε τροχιά στον Κρόνο. 
Η αποστολή του λήγει το 2017, 20 χρόνια μετά την έναρξη του ταξιδιού του.

Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ