Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Ο Ωρίωνας στο υπέρυθρο από το ΓΟΥΑΙΣ


19 Ιανουαρίου 2015
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πόστωση εικόνας: ΓΟΥΑΙΣ, ΙΡΣΑ, ΝΑΣΑ· Επεξεργασία και Πνευματικά Δικαιώματα: Φραντσέσκο ΑντονουτσιΤο Μεγάλο Νεφέλωμα του Ωρίωνα, είναι σε μια ενδιαφέρουσα θέση. 
Ορατό με γυμνό μάτι, φαίνεται σαν ένα μικρό ασαφές "μπάλωμα" στον αστερισμό του Ωρίωνα. 
Αλλά αυτή η εικόνα, ένα, απατηλού χρώματος μωσαϊκό τεσσάρων πινάκων που λήφθηκε σε διαφορετικές ζώνες του υπέρυθρου φωτός με το διαστημικό τηλεσκόπιο ΓΟΥΑΙΣ σε Γήινη τροχιά, δείχνει το Νεφέλωμα του Ωρίωνα να είναι μια πολυσύχναστη γειτονιά ή με πρόσφατα διαμορφωμένα αστέρια, καυτό αέριο και σκοτεινή σκόνη.
Η δύναμη πίσω από ένα μεγάλο μέρος του Νεφελώματος του Ωρίωνα (Μ42), είναι τα αστέρια του αστρικού σμήνους του Τραπεζίου, φαίνεται κοντά στο κέντρο της παραπάνω ευρέος πεδίου εικόνας. 
Η πορτοκαλί λάμψη γύρω από τα φωτεινά αστέρια που απεικονίζονται εδώ, είναι το φως των ίδιων των άστρων που αντανακλάται από περίπλοκα νήματα σκόνης που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της περιοχής. 
Το σημερινό πολύπλοκο νέφος του Νεφελώματος του Ωρίωνα, το οποίο περιλαμβάνει το Νεφέλωμα της Κεφαλής του Αλόγου, θα διασκορπιστεί αργά τα επόμενα 100.000 χρόνια.Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ