Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου 2015

Εξωγήινοι ωκεανοί μπορεί να ρέουν σε «εξαιρετικά μεγάλες-Γαίες»
Πίστωση: David A. Aguilar (CFA)
Καλλιτεχνική απεικόνιση παρουσιάζει έναν αέριο γίγαντα πλανήτη που ανατέλλει πάνω από τον ορίζοντα ενός εξωγήινου υδάτινου κόσμου. Νέα έρευνα δείχνει ότι οι ωκεανοί σε εξαιρετικά μεγάλες-Γαίες, με τα καθιέρωμένα τους, μπορεί να διαρκέσουν για δισεκατομμύρια χρόνια.

ΣΙΑΤΛ - Οι εξωγήινοι κόσμοι μεγαλύτερης μάζα από τη Γη, θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν μακράς διαρκείας ωκεανούς, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών για να δείξουν ότι η λεγόμενη «εξαιρετικά μεγάλη-Γαία» - που είναι έως και πέντε φορές μεγαλύτερης μάζας από τη Γη - μπορεί να παίξει τον ρόλο του οικοδεσπότη φιλοξενώντας μεγάλης διάρκειας ζωής ωκεανούς. 
Η μοντελοποίηση δείχνει ότι οι ωκεανοί μπορεί δυνητικά να παραμείνουν στον πλανήτη για δισεκατομμύρια χρόνια, πιθανώς επιτρέποντας τη ζωή να αναπτυχθεί στον εξωγήινο πλανήτη. 
Οι ερευνητές παρουσίασαν τα νέα ευρήματα της εξαιρετικά μεγάλης-Γαίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη 225η συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ.

"Όταν οι άνθρωποι εξέτασαν κατά πόσον ένας πλανήτης βρίσκεται στην κατοικήσιμη ζώνη, σκέφτηκαν για την απόστασή του από το αστέρι και τη θερμοκρασία του," κύριος συγγραφέας της μελέτης για την εξαιρετικά μεγάλη-Γαία, Λάουρα Σέφερ του Χάρβαρντ-Σμιθσόνιαν Κέντρου Αστροφυσικής (CFA) στο Καίμπριτζ, Μασαχουσέτη, είπε σε δήλωση. 
"Ωστόσο, θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε τους ωκεανούς, και να εξετάσουμε τις εξαιρετικά μεγάλες-Γαίες για να βρούμε προορισμό για "θαλάσσια περιήγηση".

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι ωκεανοί της Γης έχουν υπάρξει για σχεδόν ολόκληρη την ιστορία του πλανήτη, και το νερό είναι το κλειδί για τη ζωή όπως η ανθρωπότητα το αντιλαμβάνεται. 
Ως εκ τούτου, η εύρεση άλλων κόσμων με μεγάλη διάρκεια ζωής ωκεανών, θα μπορούσε να βοηθήσει τους επιστήμονες να περιορίσουν τους πλανήτες που θα μπορούσαν να έχουν μια καλή ευκαιρία για φιλοξενία της ζωής.

«Χρειάζεται χρόνος για να αναπτυχθούν οι χημικές διεργασίες για τη ζωή σε παγκόσμια κλίμακα, και ο χρόνος για τη ζωή για να αλλάξει την ατμόσφαιρα ενός πλανήτη,» του CFA, ο Ντιμίταρ Σασελοφ, συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε σε μια δήλωση. "Έτσι, χρειάζεται χρόνος για τη ζωή ώστε να γίνει αντιληπτή."
Το-Νιου-Σας

Πηγή: SPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ