Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Πλησιάζοντας τον αστεροειδή Δήμητρα
20 Ιανουαρίου 2015
(Εικόνα) Αστρονομίας της Ημέρας
Πίστωση εικόνας: ΝΑΣΑ, JPL-Κάλτεκ, UCLA, MPS / DLR / IDA / PSΕίναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής στη ζώνη των αστεροειδών - τι μυστικά κρατάει; 
Για να το μάθουμε, η ΝΑΣΑ έχει στείλει το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Ντάουν (Αυγή) για να εξερευνήσει και να χαρτογραφήσει αυτόν τον αινιγματικό 1.000 χιλιομέτρων ευρύ κόσμο: τη Δήμητρα. 
Κινείται ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία, η Δήμητρα είναι επίσημα χαρακτηρισμένη ως νάνος πλανήτης, αλλά ποτέ δεν έχει απεικονιστεί με λεπτομέρεια. 
Εδώ, είναι ένα βίντεο 20-πλαισίων, που λήφθηκε πριν από μία εβδομάδα από την προσέγγιση του σκάφους "Αυγή" που συναγωνίζεται τώρα ακόμη και τις καλύτερες εικόνες της Δήμητρας που έχουν ληφθεί ποτέ από το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. 
Το βίντεο δείχνει με αρκετή σαφήνεια την επιφάνεια και διακρίνουμε την περίοδο περιστροφής 9 ωρών. 
Με στόχο να φτάσει στη Δήμητρα στις αρχές του Μαρτίου, το σκάφος "Αυγή", θα ταιριάξει τις ταχύτητες και θα προσπαθήσει να εισέλθει σε τροχιά σε αυτό το ανεξερεύνητο σώμα, λαμβάνοντας εικόνες και δεδομένα που μπορούν να βοηθήσουν την ανθρωπότητα να κατανοήσει καλύτερα όχι μόνο τη φύση και την ιστορία της Δήμητρας, αλλά και την πρώιμη ιστορία ολόκληρου του ηλιακού μας συστήματος.


Σχετικά: 

Το διαστημικό σκάφος «Νταουν» αρχίζει την προσέγγιση του προς τον νάνο πλανήτη Δήμητρα  

Θα μπορούσε οι νάνος πλανήτης Δήμητρα να υποστηρίξει τη ζωή; 

Το διαστημικό σκάφος Νταουν έλαβε μια ακόμα καλύτερη εικόνα του νάνου πλανήτη Δήμητρα 

Αποστολή της ΝΑΣΑ προσεγγίζει τον πλανήτη νάνο Δήμητρα


Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ