Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Χρηματοδότηση ενός δισ. για την ΣπέιςΧ από Γκουγκλ και Φιντέλιτι
ΡΟΙΤΕΡΣ/ ΜΑΡΙΟ ΑΝΖΟΥΟΝΙ
«Η ΣπειςΧ σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκτοξεύει τους πιο προηγμένους πυραύλους και διαστημόπλοια στον κόσμο. Αυτή η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη στους τομείς των διαστημικών μεταφορών, της επαναχρησιμοποίησης και της κατασκευής δορυφόρων» σύμφωνα με την εταιρία.Την απόκτηση χρηματοδότησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από δύο νέους επενδυτές, τη Google και τη Fidelity ανακοίνωσε η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, ΣπειςΧ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΣπειςΧ, οι δύο εταιρείες εισέρχονται στη λίστα των υπαρχόντων επενδυτών (Ιδρυτές Κεφαλαίου, Ντρέιπερ Φίσερ Γιουβετσον, Βαλόρ Εταίροι Μετοχικού Κεφαλαίου, "Αιγόκερως"). 
Μαζί, η Γκουγκλ και η Φιντελιτι θα κατέχουν λίγο λιγότερο από το 10% της εταιρείας.
«Η SpaceX σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκτοξεύει τους πιο προηγμένους πυραύλους και διαστημόπλοια στον κόσμο. 
Αυτή η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη στους τομείς των διαστημικών μεταφορών, της επαναχρησιμοποίησης και της κατασκευής δορυφόρων» σημειώνεται σχετικά.
Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι είναι αισιόδοξος όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας με την αμερικανική πολεμική αεροπορία για συμβόλαια εκτόξευσης δορυφόρων, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές του να φτάσει στον απόλυτο προορισμό / στόχο του- την εγκατάσταση μιας ανθρώπινης αποικίας/ οικισμού στον Άρη. 
Η εδραίωση μιας εμπορικής επιχείρησης στον χώρο των δορυφόρων θα παρέχει στον επιχειρηματία τα απαιτούμενα έσοδα και την τεχνογνωσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που θα ανοίξουν τον δρόμο προς τα εκεί.
«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τους δορυφόρους αυτά που κάναμε με τους πυραύλους» είχε δηλώσει σχετικά.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του "Διαστημικές Ειδήσεις", ο Μασκ αποκάλυψε στις 16 Ιανουαρίου ότι η ΣπειςΧ έχει υποβάλει σε διεθνείς αρμόδιους φορείς τα απαραίτητα έγγραφα για ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα δορυφορικού Ίντερνετ, το οποίο κάποια στιγμή θα περιλαμβάνει 4.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά. 
Η εν λόγω ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση της ΟυανΓεμππ ότι σε συνεργασία με τo Βιρτζιν Γκρουπ του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον σχεδιάζεται η δημιουργία και εκτόξευση ενός μεγάλου «αστερισμού» δορυφόρων για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών.
Επίσης σημειώνεται ότι η ΣπειςΧ δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων: πρόσφατα έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχή επανάκτηση ενός πυραύλου "Γερακιού9" μέσω μη επανδρωμένης πλωτής πλατφόρμας. 
Αν και το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο Μασκ εκτιμά ότι πλέον η εταιρεία βρίσκεται «πολύ κοντά».


Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ