Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Μυστήριο αντικείμενο φαίνεται κοντά στην τερατώδη μαύρη τρύπα του Γαλαξία
Credit: SO/MPE/Marc Schartmann 3
Προσομοίωση σε υπολογιστή δείχνει τη συνάντηση του αέριου νέφους Γ2 με την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα Τοξότης Α * στο κέντρο του Γαλαξία μας, καθώς και τα μονοπάτια από τα πολλά άλλα αντικείμενα που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη μαύρη τρύπα.
Ένα μυστηριώδες αντικείμενο στο κέντρο του γαλαξία, κάνει τους αστρονόμους να ξύνουν τα κεφάλια τους, και ένα νέο κομμάτι πληροφοριών δεν θα επιλύσει την υπόθεση πριν από το νέο έτος.

Σε ακόμη μια άλλη συστροφή ενός έπους των αστρονομικών διαστάσεων, οι αστρονόμοι έχουν εντοπίσει αυτό που λένε, ένα νέφος αερίου που είχε μια κοντινή τροχιά γύρω από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο κέντρο του Γαλαξία μας πριν από 13 χρόνια. 
Το αντικείμενο μπορεί να είναι ένα από μια σειρά νεφών αερίου, το δεύτερο εκ των οποίων μπορεί σύντομα να γίνει ένα πρόχειρο γεύμα για τη μαύρη τρύπα.Πίστωση: Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ για την Εξωγήινη Φυσική
Χρησιμοποιώντας συνδυασμό εικόνων προσομοίωσης και υψηλής ανάλυσης, οι ερευνητές στο Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το αντικείμενο Γ1 (μπλε) θα έχει λάβει μια πορεία πολύ παρόμοια με το αντικείμενο Γ2 (κόκκινο) γύρω από την εξαιρετικά τεράστια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία (που σημειώνονται με "χ").

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο ηλεκτρονικό περιοδικό προεκτύπωσης arXiv.org και έχει γίνει δεκτή στο Αστροφυσικό Περιοδικό.


Το-Νιου-Σας


Πηγή / ΠερισσότεραSPACE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ