Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σήματα από το νεότερο πλανήτη του Κεπλερ
Credit: Harvard-Smithsonian Astrophysical Observatory
Ένα νέο πλανήτη που ανακαλύφθηκε, παρατηρώντας τον με τη συστοιχία τηλεσκοπίων Αλλεν σε μια αναζήτηση για τα ραδιοφωνικά σήματα που θα πρόδιδε τεχνικά εξελιγμένιους κατοίκους, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί μεταδόσεις

Ο πλανήτης είναι γνωστός ως Κεπλερ 116454b, και περιφέρεται γύρω από ένα πορτοκαλί αστέρι νάνο στον αστερισμό των Ιχθύων. 
Είναι 180 έτη φωτός μακριά.

Ο Τζον Ρίτσαρντς, του Κέντρου Ινστιτούτου SETI για τις Έρευνες SETI, χρησιμοποίησε το δίκτυο τηλεσκοπίων Αλλεν για να ψάξει σήματα στην περιοχή συχνοτήτων των 1000 - 2250 Μχερτζ

Τον Μάιο του 2013, το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ υπέστη μηχανική βλάβη που σταμάτησε προσωρινά την ικανότητά του να στοχεύει με ακρίβεια τον ουρανό. 
Αλλά το τηλεσκόπιο έχει ξαναρχίσει την αναζήτησή του για πλανήτες με ένα νέο τρόπο, χρησιμοποιώντας την πίεση του φωτός του ήλιου για να μας βοηθήσει να σταθεροποιήσουμε το βλέμμα του στον ουρανό. 
Ο Κέπλερ 116454b είναι ο πρώτος πλανήτης που βρέθηκε από το "μετενσαρκωμένο" τηλεσκόπιο, και η ανακάλυψή του ανακοινώθηκε λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Ο πλανήτης περιφέρεται γύρω από το άστρο του σε 9 ημέρες, σε τροχιά τρεις φορές μικρότερη από την τροχιά του Ερμή γύρω από τον Ήλιο. 
Κατά συνέπεια, οι θερμοκρασίες σε αυτόν τον κόσμο - ο οποίος είναι ο λεγόμενος «εξαιρετικά μεγάλη Γαία» μεγαλύτερος από τη Γη, αλλά μικρότερος από τον Ποσειδώνα - αναμένεται να είναι πάρα πολύ καυτός για τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Παρ 'όλα αυτά, και ως αιώνες εμπειρίας έχουν δείξει, η παρατήρηση υπερέχει μερικές φορές της προσδοκίας, και αυτός είναι ο λόγος γιατί οι νέοι εξωπλανήτες - αν και φαίνονται πολλά υποσχόμενοι για τη ζωή ή όχι - παρατηρούνται συχνά από το Ινστιτούτο SETI με τη συστοιχία τηλεσκοπίων Αλλεν.

Οι παρατηρήσεις του Κέπλερ 116454b θα συνεχιστούν σε υψηλότερες συχνότητες, σημειώνει ο Ρίτσαρντς.
Το-Νιου-Σας

Πηγή: seti

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ