Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Το μέσο «Δίδυμοι Απεικόνιση Πλανητών» παράγει εκπληκτικές παρατηρήσεις κατά το πρώτο του έτος
Credit: Christian Marois (NRC Canada), Patrick Ingraham (Stanford University) and the GPI Team.
Το ΔΠΑ απεικονίζει το πλανητικό σύστημα HR 8799 στη ζώνη Κ, δείχνοντας 3 από τους 4 πλανήτες. (Πλανήτης b είναι έξω από το οπτικό πεδίο που παρουσιάζεται εδώ, μακριά προς τα αριστερά).

Εκπληκτικές εικόνες εξωπλανήτη και φάσματα από το πρώτο έτος επιστημονικής λειτουργίας με το Δίδυμοι Πλανητική Απεικόνιση (GPI) παρουσίασαν σήμερα (6/1) σε συνέντευξη Τύπου κατά την 225η συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας (AAS) στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον. 
Το Δίδυμοι Απεικόνιση Εξωπλανητών (GPI) είναι ένα προηγμένο εργαλείο σχεδιασμένο για να παρατηρήσουν τα περιβάλλοντα κοντά σε φωτεινά αστέρια, για να εντοπίσουν και να μελετήσουν εξωπλανήτες παρόμοιους με τον Δία (πλανήτες γύρω από άλλα αστέρια) και να δουν το πρωτο-αστρικό υλικό (δίσκος, δακτυλίους), που μπορεί να καραδοκούν δίπλα στο αστέρι.
Credit: Patrick Ingraham (Stanford University), Mark Marley (NASA Ames), Didier Saumon (Los Alamos National Laboratory) and the GPI Team.
ΔΠΑ, φασματοσκοπίας των πλανητών γ και δ του συστήματος HR 8799. Ενώ οι προηγούμενες εργασίες έδειξαν ότι οι πλανήτες έχουν παρόμοια συνολική φωτεινότητα και χρώματα, αυτές οι πρόσφατες μετρήσεις φασμάτων δείχνουν εκπληκτικά μεγάλες διαφορές.


Credit: Marshall Perrin (Space Telescope Science Institute), Gaspard Duchene (UC Berkeley), Max Millar-Blanchaer (University of Toronto), and the GPI Team
ΔΠΑ πολωσιμετρίας απεικόνιση του δίσκου συσσώρευσης γύρω από το ΥΕ 4796A, έναν δακτύλιο σκόνης και πλανητοειδών παρόμοια με κάποιους τρόπους για κλίμακα έκδοσης της ζώνης Κάιπερ του ηλιακού μας συστήματος.

Credit: Marshall Perrin (Space Telescope Science Institute).
Διάγραμμα που απεικονίζει το αναθεωρημένο μοντέλο της ομάδας ΔΠΑ για τον προσανατολισμό και τη σύνθεση του δακτυλίου ΥΕ 4796A.

Το-Νιου-Σας

Πηγή: gemini

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ