Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 17 Ιανουαρίου 2015

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται


ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ
«Από την Οδύσσεια στο Διάστημα»

Η αρχαιοελληνική μυθολογία και η περιπέτεια κατάκτησης του κόσμου έξω από τον πλανήτη μας είναι τα δύο παράλληλα θέματα της διεπιστημονικής διημερίδας «Από την Οδύσσεια στο Διάστημα» που θα διεξαχθεί στο ΚΥΒΕ Περιστερίου. 

Στην εκδήλωση, ο καθηγητής αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Στράτος Θεοδοσίου θα μιλήσει για τις μεθόδους που «επιστρατεύουν» οι επιστήμονες με σκοπό τον εντοπισμό ενδείξεων εξωγήινης ζωής, ενώ η επίκουρη καθηγήτρια Παναγιώτα Πρέκα θα περιγράψει τις προσπάθειες χρονικού προσδιορισμού της επιστροφής του ομηρικού Οδυσσέα. Διοργανωτές είναι το 5o Γενικό Λύκειο Περιστερίου, το Φυσικό Τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και η Ενωση Ελλήνων Φυσικών.
​​ΠΟΥ: ΚΥΒΕ Περιστερίου

ΠΟΤΕ: Πέμπτη 22 Ιανουαρίου
http://eef.gr

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Διαγωνισμός για μαθητές

Στις 29 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής συμμετοχών στον Διαγωνισμό Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης, που θα πραγματοποιήσει στη Θεσσαλονίκη το Κολέγιο Ανατόλια σε συνεργασία με το Κέντρο «Νόησις». 
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που θα πάρουν μέρος σε τριμελείς ομάδες που θα αντιπροσωπεύουν ένα σχολείο και θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, επιλύοντας λογικούς και μαθηματικούς γρίφους. 
Αν και η καθοδήγηση κάθε ομάδας από έναν δάσκαλο είναι επιθυμητή, δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό. Το «πρωτάθλημα λογικής» περιλαμβάνει προκριματικό, ημιτελικό και τελικό γύρο, που θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο 7-8 Φεβρουαρίου στο Κολέγιο Ανατόλια και το «Νόησις».

​​ΠΟΤΕ: Εως 29 Ιανουαρίου (διορία υποβολής συμμετοχής)
www.anatolia.edu.gr

ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ
Οι τελευταίες εξελίξεις

Οι πρόσφατες εξελίξεις στη «μάχη» για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του Αλτσχάιμερ είναι το θέμα της επόμενης εκδήλωσης του Κύκλου συζητήσεων «Η Επιστήμη στη ζωή μας», που διοργανώνει το Μεγκαρον Πλας. 
Με τίτλο «Νέα δεδομένα σχετικά με την παθογένεια και τη θεραπεία της νόσου Αλτσχάιμερ», η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Αλτσχάιμερ, ενώ στους ομιλητές της περιλαμβάνονται κορυφαίοι Ελληνες νευρολόγοι και ψυχίατροι. Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος, μεταξύ άλλων, οι Σωκράτης Παπαγεωργίου και Ελισάβετ Καπάκη, αναπληρωτές καθηγητές νευρολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, και η καθηγήτρια νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Μάγδα Τσολάκη. 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, με δελτία προτεραιότητας. 
​​ΠΟΥ: Μέγαρο Μουσικής

ΠΟΤΕ: Τρίτη 20 Ιανουαρίου
www.megaron.gr


Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ