Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

Η Ανδρομέδα σε υψηλή ανάλυσηΤο Χαμπλ απεικονίζει την ευκρινέστερη μέχρι τώρα θέα του γειτονικού σπειροειδή γαλαξία


Credit: NASA, ESA, J. Dalcanton (University of Washington, USA), B. F. Williams (University of Washington, USA), L. C. Johnson (University of Washington, USA), the PHAT team, and R. Gendler.
Αυτή είναι μια περικομμένη έκδοση του πλήρους εικόνας και έχει 1,5 δισεκατομμύρια εικονοστοιχεία. Θα χρειαστεί πάνω από 600 οθόνες υψηλής ευκρίνεις για να εμφανίσετε ολόκληρη την εικόνα. (Περισσότερα)
Το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ της ΝΑΣΑ / ESA, έχει λάβει την πιο ευκρινή και μεγαλύτερη εικόνα που λήφθηκε ποτέ του γαλαξία της Ανδρομέδας - αλλιώς γνωστός ως Μεσιέ 31.
Η τεράστια εικόνα, είναι η μεγαλύτερη εικόνα του Χαμπλ που κυκλοφόρησες ποτέ και παρουσιάζει πάνω από 100 εκατομμύρια άστρα και χιλιάδες σμήνη αστέρων ενσωματωμένα σε ένα τμήμα ευρέως σχήματος δίσκου του γαλαξία που εκτείνεται σε πάνω από 40.000 έτη φωτός.

Αυτή η σαρωτική προβολή εμφανίζει το ένα τρίτο της γαλαξιακής γειτονιάς μας, το γαλαξία της Ανδρομέδας, με εκπληκτική ευκρίνεια.
Η πανοραμική εικόνα έχει το εντυπωσιακό, 1,5 δισεκατομμύρια εικονοστοιχεία - που σημαίνει ότι θα χρειαζόσασταν περισσότερες από 600 οθόνες υψηλής ευκρινείς για να εμφανίσετε ολόκληρη την εικόνα.
Είναι ίχνη του γαλαξία από το κεντρικό γαλαξιακό εξόγκωμα στα αριστερά, όπου τα αστέρια είναι πυκνά και οι κατά μήκος λωρίδες των άστρων και σκόνης, έως τα πιο αραιά περίχωρα του εξωτερικού δίσκου στα δεξιά.

Αυτή η εικόνα είναι πολύ μεγάλη για να εμφανιστεί εύκολα σε πλήρη ανάλυση και εκτιμάται καλύτερα χρησιμοποιώντας το εργαλείο μεγέθυνσης.

Η εικόνα παρουσιάστηκε σήμερα (5/1) στην 225η συνεδρίαση της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας στο Σιάτλ, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ.


Loading player...


Credit:  NASA, ESA, J. Dalcanton (University of Washington, USA), B. F. Williams (University of Washington, USA), L. C. Johnson (University of Washington, USA), the PHAT team, and R. Gendler.
Αυτό το βίντεο ευρείας προβολής πάνω από τις τηλεσκοπικές παρατηρήσεις του Χαμπλ της ΝΑΣΑ / ESA του γαλαξία της Ανδρομέδας - αλλιώς γνωστός ως M31.Α. (Περισσότερα)
Γιγαπιξερλ της Ανδρομέδας [4K]

Στις 5 Ιανουαρίου, η ΝΑΣΑ έλαβε με το διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ την μεγαλύτερη φωτογραφία ως τώρα από τον γαλαξία της Ανδρομέδας. 
Η φωτογραφία που περιέχει πάνω από 100 εκατομμύρια αστέρια, δεν είναι μόνο η καλύτερη προβολή της Ανδρομέδας που έχουμε μέχρι τώρα, αλλά και η μεγαλύτερη φωτογραφία που έχει ληφθεί ποτέ με το Χαμπλ. 
Παρά το γεγονός ότι ο γαλαξίας είναι 2,5 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά μας, εκτείνεται σε μια περιοχή μεγαλύτερη από την πανσέληνο που βλέπουμε στον ουρανό, και για να δημιουργηθεί μια τέτοια λεπτομερή εικόνα έπρεπε να ληφθούν 7.398 φωτογραφίες. 
Η ανάλυση της τελικής φωτογραφίας ήταν 1,5 εκατομμύριο εικονοστοιχεία (69.536 x 22.230) και είχε μέγεθος 4,3 Γιγαμπάιτς.Το-Νου-Σας

Πηγή / ΠερισσότεραΧΑΜΠΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ