Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015

"Mεταξύ Ουρανού και Γης": έκθεση φωτογραφίας του Φάνη Ματσόπουλου στο Ίδρυμα Ευγενίδου


Πίστωση Βίντεο: © Θεοφάνης Ματσόπουλος 2015
Μουσική από το σχέδιο -μηδέν (http://zero-project.gr/)«Mεταξύ Ουρανού και Γης»,
Εγκαίνια της έκθεσης Αστροφωτογραφίας του
Φάνη Ν.ΜατσόπουλουΤα εγκαίνια της έκθεσης αστροφωτογραφίας του Φάνη Ματσόπουλου «Mεταξύ Ουρανού και Γης» πραγματοποιούνται την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 20:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου. 

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περιλαμβάνει 50 νέα φωτογραφικά έργα του Φάνη Ματσόπουλου. Νυχτερινές λήψεις από αρχαιολογικούς χώρους οι οποίες απεικονίζουν τα αρχαία και νεότερα μνημεία με αστρικές τροχιές και την Γαλαξιακή ζώνη, αστρονομικά αντικείμενα βαθέως ουρανού που ελήφθησαν με διάφορα τηλεσκόπια, νυχτερινά τοπία καθώς και διάφορα αστρονομικά όργανα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αποτελούν την κυρία θεματολογία της έκθεσης. 

Ειδικά και μόνο την ημέρα των εγκαινίων η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την πρώτη δημόσια προβολή, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, της ψηφιακής παράστασης με τίτλο "Ένα Ταξίδι στο Σύμπαν" που δημιούργησε ο Φάνης Ματσόπουλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φάνης Ματσόπουλος είναι παγκοσμίως ένας από τους νεότερους σε ηλικία δημιουργός ψηφιακών πλανηταριακών παραστάσεων


Λίγα λόγια για την έκθεση αστροφωτογραφίας: «Mεταξύ Ουρανού και Γης»

Η Έκθεση «Mεταξύ Ουρανού και Γης» είναι δομημένη σε τρία μέρη. Το πρώτο περιλαμβάνει καθαρά αστρονομικές εικόνες και εικόνες βαθέως ουρανού, ληφθείσες με τη χρήση διαφόρων τηλεσκοπίων, το δεύτερο καλλιτεχνικές φωτογραφίες με θέμα μνημεία και τοπία κάτω από τον νυχτερινό ουρανό και το τρίτο αστρονομικά όργανα και χώρους του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Λίγα λόγια για την Ψηφιακή Πλανηταριακή Παράσταση: "Ένα Ταξίδι στο Σύμπαν"

Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση του Φάνη Ματσόπουλου, διάρκειας 42 λεπτών, που ταξιδεύει τον θεατή στα μονοπάτια της σύγχρονης επιστημονικής γνώσης για το σύμπαν, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της δομής του Σύμπαντος. 
Ο Φάνης Ματσόπουλος είναι παγκοσμίως ένας από τους νεότερους σε ηλικία δημιουργός ψηφιακών πλανηταριακών παραστάσεων. 
Για την ολοκλήρωση της ο δημιουργός της χρησιμοποίησε αποκλειστικά αληθινές εικόνες από τα μεγαλύτερα επίγεια και τροχιακά τηλεσκόπια του κόσμου, προσφέροντας στον θεατή την εμπειρία ενός «πραγματικού» ταξιδιού στο αχανές διάστημα. 
Το σενάριο της ταινίας το έχει επιμεληθεί ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος του Κέντρου Επισκεπτών του Αστεροσκοπείου Πεντέλης, κ. Νίκος Ματσόπουλος.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ