Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015

Σουπερνόβα εκρήγνυται στον γαλαξία NGC 4666 και λάμπει σε ερασιτεχνική φωτογραφία
Πίστωση: Τζάστιν Νγ
Ο αστροφωτογράφος Τζάστιν Νγ, έλαβε αυτή την εικόνα του λεγόμενου "εξαιρετικά ισχυρού ανέμου" γαλαξία NGC 4666 από τη Σιγκαπούρη στις 2 Ιανουαρίου, 2015.Αυτή η εντυπωσιακή εικόνα δείχνει ένα λαμπρό σουπερνόβα στο γαλαξία NGC4666 που λήφθηκε στις 2 Ιανουαρίου από έναν φωτογράφο του νυχτερινού ουρανού στη Σιγκαπούρη.

Το σουπερνόβα, που ονομάζεται ASASSN-14lp, ανακαλύφθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και φωτογραφήθηκε εδώ από τον βετεράνο αστροφωτογράφο Τζάστιν Νγ.

"Αυτός ο τύπος "λα" σουπερνόβα, βρίσκεται στον σπειροειδή γαλαξία NGC 4666, στην Παρθένο, που είναι περίπου 80 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά από τη Γη," 
O Νγ έγραψε σε μήνυμα ηλεκτ. ταχυ. στο Space.com, προσθέτοντας την εικόνα που είναι το αποτέλεσμα μιας 2ωρης- έκθεσης. 
Τα σουπερνόβα τύπου "λα", γενικά πιστεύεται ότι προέρχονται από λευκούς νάνους άστρα σε ένα στενό δυαδικό σύστημα.

Σύμφωνα με τον Νγ, το σουπερνόβα ASASSN-14lp τον τελευταίο καιρό αποκτά περισσότερη φωτεινότητα από τη στιγμή της ανακάλυψης του, καθστόντας το, το δεύτερο πιο λαμπρό σουπερνόβα του έτους 2014, με 11, σε βαθμό αντίστροφης κλίμακας που χρησιμοποιείται από τους αστρονόμους για τη μέτρηση της φωτεινότητας των αντικειμένων στο διάστημα. 
Σε αυτή την κλίμακα, οι μικρότεροι αριθμοί αντιπροσωπεύουν φωτεινότερα αντικείμενα. 
Τα πιο αμυδρά αντικείμενα ορατά στο ανθρώπινο μάτι, είναι περίπου μέγεθος 6.5.

Ο γαλαξίας "εξαιρετικά ισχυρού ανέμου" NGC 4666, είναι ένας γαλαξίας με αστρικές εκρήξεις, όπου ο έντονος σχηματισμός άστρων λαμβάνει χώρα. 
Ένας συνδυασμός των ισχυρών ανέμων από ένα τεράστιο άστρο και εκρήξεις σουπερνόβα, δημιουργούν μια συνεχή ροή αερίου από το γαλαξία.Το-Νιου-Σας

Πηγή: Διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ