Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 13 Ιανουαρίου 2015

Δοκιμή του κινητήρα RS-25 στο Σύστημα Διαστημικών Εκτοξεύσεων της ΝΑΣΑΔείτε την δοκιμή του ισχυρότερου πυραύλου στην ιστορίαΟ ΣΔΕ θα μεταφέρει κάθε είδους σκάφη και φορτία πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης
Το βίντεο της δοκιμήςΗ ΝΑΣΑ έδωσε στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις δοκιμές που πραγματοποιεί στην μηχανή η οποία θα δίνει ισχύ στον πύραυλο ΣΔΕ («Σύστημα Διαστημικών Εκτοξεύσεων») ο οποίος θα είναι ο ισχυρότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. 


Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το ΣΔΕ θα είναι ένας πύραυλος υγρών καυσίμων θα μεταφέρει πιο μακριά από οποιοδήποτε άλλο σύστημα προώθησης επανδρωμένα σκάφη και φορτία.
 Επιπλέον ο ΣΔΕ θα μπορεί να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο βάρος άρα μεγαλύτερα σκάφη και μεγαλύτερα φορτία. 
Η δυνατότητα εκτόξευσης όσο το δυνατόν μεγαλύτερων σκαφών και φορτίων σε όσο το δυνατόν πιο μακρινή απόσταση από τη Γη δίνει προσφέρει νέες δυνατότητες στη διαστημική εξερεύνηση. 
Ενας πολύ ισχυρός πύραυλος θα διευκολύνει παραδείγματος χάριν, μια επανδρωμένη αποστολή στον Αρη ή σε ένα αστεροειδή. 

Ο SLS όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του θα έχει ύψος 128 μέτρα και σύμφωνα με τους κατασκευαστές του θα μπορεί να μεταφέρει στο Διάστημα φορτία βάρους πέριξ των 150 τόνων. 
Ο ΣΔΕ θα λαμβάνει ισχύ από τέσσερις μηχανές RS-25. 
Εχουν ήδη ξεκινήσει οι δοκιμές της μηχανής και αν όλα πάνε καλά σύμφωνα με τον προγραμματισμό της NASA η κατασκευή του πυραύλου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2017 και θα γίνει τότε και η πρώτη δοκιμαστική πτήση του.Ο κινητήρας RS-25 ενεργοποιείτε για 500 δεύτερα δοκιμής στις 9 Ιανουαρίου στο Στενις της ΝΑΣΑ Διαστημικό Κέντρο κοντά στο κόλπο του Λούις, Μισισίπι.Πίστωση εικόνας: ΝΑΣΑ
Μια κοντινή προβολή από τη βάση δοκιμής.
Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ - ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ