Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Κίτρινες μπάλες στο W3331 Ιανουαρίου
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πιστωτικές εικόνας: ΝΑΣΑ / JPL-ΚάλτεκΤα υπέρυθρα μήκη κύματος των 3,6, 8,0 και 24,0 μικρομέτρων, παρατηρήθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Σπίτζερ και χαρτογραφήθηκαν σε ορατά χρώματα, κόκκινο, πράσινο, μπλε σε αυτή την εντυπωσιακή εικόνα. 
Το κοσμικό νέφος αερίου και σκόνης είναι το W33, ένα τεράστιο αστρικής διαμόρφωσης σύμπλεγμα περίπου 13.000 έτη φωτός μακριά (1.229.894.961.435.400 τετράκις εκ. χλμ. περίπου), κοντά στο επίπεδο του Γαλαξία μας. 
Έτσι, τι είναι όλες αυτές οι κίτρινες μπάλες; 
Οι πολιτειακοί επιστήμονες του διαδικτυακού έργου "Γαλαξίας", βρήκαν τα χαρακτηριστικά που ονομάζονται "κίτρινες μπάλες" και σαρώθηκαν σε πολλές εικόνες του Σπίτζερ και έκαναν επίμονα αυτό το ερώτημα στους ερευνητές. 
Τώρα υπάρχει μια απάντηση. 
Οι κίτρινες μπάλες στις εικόνες του Σπίτζερ, αναγνωρίζονται ως ένα πρώιμο στάδιο σχηματισμού πολύ μεγάλων άστρων. 
Εμφανίζονται κίτρινα, επειδή επικαλύπτονται από περιοχές κόκκινες και πράσινες, των εκχωρημένων χρωμάτων που αντιστοιχούν σε σκόνη και οργανικά μόρια γνωστά ως ΠΑΥ στα μήκη κύματος του Σπίτζερ. 
Οι κίτρινες μπάλες, αντιπροσωπεύουν το στάδιο πριν από τα νεογέννητα τεράστια αστέρια απομακρυνθούν από τις κοιλότητες του γύρω αερίου και τη σκόνη τους που εμφανίζονται ως πράσινος σκελετός φυσαλίδων με τα κόκκινα κέντρα στην εικόνα του Σπίτζερ. 
Φυσικά, η επιτυχής ιστορία του αστρονομικού πλήθους, είναι μόνο ένα μέρος του "διαστημικού ζωολογικού κήπου". 
Η εικόνα του Σπίτζερ εκτείνεται στις 0,5 μοίρες ή περίπου 100 έτη φωτός (9.460.730.472.580 τρις χλμ. περίπου) στην εκτιμώμενη απόσταση του W33.
Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ