Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Περισσότερη αλλαγή στην περιοχή Χάπυ; - Παρατήρηση του κομήτη 22 Ιανουαρίου 2015Πιστώσεις: ΕΣΑ / Ροζέτα / ΝΑΒΚΑΜ - CC BY-SA IGO 3.0
Μωσαϊκό τεσσάρων εικόνων, αποτελείται από εικόνες που λήφθηκαν στις 22 Ιανουαρίου 2015, από την φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζετα (ΝΑΒΚΑΜ). Η περιστροφή και μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, και μπορεί να υπάρχουν κάποια διαστημικά παράσιτα και χαρακτηριστικά έντασης, ως αποτέλεσμα του μωσαϊκού λήψης αλληλουχίας, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στα επιμέρους πλαίσια πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε λεπτομερή σύγκριση ή εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με οποιαδήποτε παράξενη δομή ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή. (περισσότερα)Το σημερινό ψηφιδωτό "Παρατήρηση του κομήτη", περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από την κάμερα πλοήγησης του Ροζέτα (ΝΑΒΚΑΜ) στις 22 Ιανουαρίου, από απόσταση 28,0 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο. 
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 χ 1024 πλαίσια μετρώνται 2.4 χλμ σε διάμετρο. 
Το μωσαϊκό μετράται στα 4 x 4 χιλιόμετρα.Το ψηφιδωτό βλέπει στην περιοχή Σεθ στο μεγαλύτερο λοβό (αριστερά) και η μετάβαση του στην ομαλή περιοχή του λαιμού του σημείου Χάπυ, με το μικρότερο λοβό του κομήτη προς τα δεξιά - το χείλος του Χατμεχίτ μόλις ορατό κατά μήκος του ορίζοντα.

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι οι καμπυλωμένες, σε σχήμα πετάλου σημάνσεις στην περιοχή Χάπυ, εμφανίζονται αλλάζοντας εμφάνιση μετά την τελευταία δημοσίευση εικόνων αυτής της περιοχής (για παράδειγμα, ρίξτε μια ματιά στις καταχωρήσεις "Παρατήρηση του κομήτη" της 8ης Ιανουαρίου και 9ης Δεκεμβρίου).

Φυσικά, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ρόλο που παίζει η αλλαγή σε συνθήκες θέασης γεωμετρίας / φωτισμού, αλλά τα σημάδια στη σημερινή εικόνα μπορεί να φανούν περίπου στο ένα τρίτο από την κορυφή του κατώτερου αριστερού πλαισίου, φαίνονται πολύ πιο ανεπτυγμένα από ό, τι στην εικόνα 8ης Ιανουαρίου, όπου υπάρχει ίσως μόλις μια υπόδειξη από αυτά στην παραγωγή.

Η σημερινή εικόνα δίνει και μια υπέροχη θέα από το επίπεδο οροπεδίου με κοιλώματα σαν αποτυπάματα κατά μήκος της άκρης του. 
Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενες καταχωρήσεις, τα χαρακτηριστικά αυτά θεωρούνται πιθανοί πρόδρομοι για ρωγμές ή κατάρρευση. 
(Επιλέξτε εδώ, για εικόνα από το σύστημα απεικόνισης ΟΣΙΡΙΣ αυτού του χαρακτηριστικού.)

Τα τέσσερα πλαίσια και ένα μοντάζ των 1024 χ 1024 εικόνων παρέχονται παρακάτω:

Για περισσότερα σχετικά με τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ