Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Ανουκέτ έναντι Ανουμπίς - Παρατήρηση του κομήτη 31 Ιανουαρίου 2015Ο κομήτης στις 31 Ιανουαρίου 2015 - ΝαβΚαμ
Πιστώσεις: ΕΣΑ / Ροζέτα / ΝΑΒΚΑΜ - CC BY-SA IGO 3.0
Τέσσερις εικόνες μωσαϊκού που περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν στις 31 Ιανουαρίου 2015, από τη φωτογραφική μηχανή πλοήγησης του Ροζέτα (ΝΑΒΚΑΜ). 
Η περιστροφή και η μετακίνηση του κομήτη κατά την ακολουθία απεικόνισης, καθιστούν δύσκολο στο να δημιουργηθεί ένα ακριβές μωσαϊκό, και μπορεί να υπάρχουν κάποια διαστημικά παράσιτα και χαρακτηριστικά έντασης, ως αποτέλεσμα του μωσαϊκού διαδικασία λήψης ακολουθίας, έτσι ώστε πάντα να γίνεται αναφορά στα επιμέρους πλαίσια πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε λεπτομερή σύγκριση ή εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με οποιαδήποτε παράξενη δομή ή χαμηλής έντασης εκτεταμένη εκπομπή. (περισσότερα)Αυτό το μωσαϊκό των τεσσάρων εικόνων περιλαμβάνει εικόνες που λήφθηκαν από  απόσταση 28,0 χλμ από το κέντρο του κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο στις 31 Ιανουαρίου.
Η ανάλυση της εικόνας είναι 2,4 μ / εικονοστοιχείο και τα επιμέρους 1024 χ 1024 πλαίσια μέτρώνται 2.4 χλμ σε διάμετρο.
Το μωσαϊκό έχει ελαφρώς περικοπεί, και μετράται 4.6 χ 4.3 χιλιόμετρα.Η σκηνή προσφέρει εκπληκτική θέα και από τους δύο, μεγαλύτερος και μικρότερος λοβός του κομήτη (κάτω μεγάλος) (πάνω δεξιά μικρός).
Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα αντίθεση μεταξύ των ακατέργαστης εμφάνισης του Ανουκέτ, η περιοχή που ξεκινά στο μικρότερο λοβό και κατέρχεται κατά μήκος της πλευράς του λαιμού του κομήτη, και το ομαλότερο υλικό της περιοχής Ανουμπίς, ορατό στο μεγαλύτερο λοβό σε αυτή την προβολή, κάτω από τους γκρεμούς του Σεθ, όπως φαίνεται στο πάνω άκρο του λοβού.

Ένας προεξέχων πίδακας και άλλες εκροές, επίσης απεικονίζονται στην εικόνα.
Η συνολική δραστηριότητα του 67Ρ / Τ.Γ είναι εμφανής στον τρόπο με τον οποίο το περίγραμμα του πυρήνα ξεχωρίζει από την αμυδρή λάμψη στο κώμα του κομήτη, ειδικά στις πιο σκοτεινές περιοχές (κάτω αριστερά και άκρη δεξιά).

Ο μεγάλος αριθμός των μικρών λευκών κηλίδων και ραβδώσεων στην εικόνα είναι πιθανά στίγματα από σκόνη ή άλλα μικρά αντικείμενα στην περιοχή του κομήτη.

Η τοποθέτηση των τεσσάρων εικόνων και τα επιμέρους 1024 χ 1024 πλαίσια παρέχονται παρακάτω:


Για περισσότερα σχετικά με τον κομήτη, επιλέξτε τις ετικέτες παρακάτω


Το-Νιου-Σας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ