Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Προτάσεις για το δεκαπενθήμερο που έρχεται


Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Για μαθητές Δημοτικού

Την ευκαιρία να πάρουν μια «γεύση» από τα αινίγματα που προσπαθούν να λύσουν οι φυσικοί, αλλά και τις μεθόδους που αξιοποιούν γι’ αυτόν τον λόγο, δίνει στους μαθητές Δημοτικού η Ενωση Ελλήνων Φυσικών, μέσα από την εκδήλωση που θα διοργανώσει στις 14 Φεβρουαρίου 2015 στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Με τίτλο «Η Φυσική Μαγεύει» και ομιλητές διακεκριμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, αλλά και τον επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου Διονύσιο Σιμόπουλο, η ημερίδα φιλοδοξεί να φέρει τους μαθητές σε επαφή με σύγχρονα θέματα της φυσικής, ώστε να τα κατανοήσουν σε βάθος. Το κόστος είναι 5 ευρώ, ενώ η διορία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει στις 10 Φεβρουαρίου.
​​ΠΟΥ: Προπύλαια Πανεπιστημίου Αθηνών
ΠΟΤΕ: 14 Φεβρουαρίου
Ένωση Ελληνων Φυσικών


"Εργαστήριο Δόξας"
Αναζήτηση νέων ταλέντων

Νέα ταλέντα στην επικοινωνία της επιστήμης θα αναδείξει για μία ακόμη χρονιά ο διαγωνισμός Εργαστήριο Δόξας, προσκαλώντας όσους έχουν σπουδάσει στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας να παρουσιάσουν μπροστά σε κοινό, και σε μόλις 3 λεπτά, ένα θέμα με πρωτότυπο και περιεκτικό τρόπο. Το "Εργαστήριο Δόξας" πραγματοποιείται για ένατη φορά από το Βρετανικό Συμβούλιο, φέτος σε συνεργασία με το Διανομέας Επιστήμης και την υποστήριξη της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και του Ανοικτή επιστήμη..γρ. Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει με τους δύο προκριματικούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, στις 2 και 3 Μαρτίου αντίστοιχα, από τους οποίους θα προκύψουν οι 10 φιναλίστ για τον μεγάλο τελικό. Ο νικητής του τελικού θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό "Διεθνές Εργαστήριο Δόξας" 2015, στη Γιορτή Τσέλτενχαμ στη Βρετανία. Για να πάρει κανείς μέρος στο "Εργαστήριο Δόξας", θα πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών και να δηλώσει συμμετοχή έως τις 28 Φεβρουαρίου.
​​ΠΟΤΕ: Εως 28 Φεβρουαρίου (για τη δήλωση συμμετοχής)
Bρετανικό Συμβούλιο


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Οι νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση

Η χρήση νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία είναι το θέμα του Πανελληνίου Διαγωνισμού για Εκπαιδευτικούς, που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο με τη στήριξη της Μάικροσοφτ Ελλάς. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ή σκοπεύουν να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας προγράμματα λογισμικού όπως τα Γουόρτντ  και Εξέλ ή άλλα εργαλεία της Μάικροσοφτ. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει μέσω της πλατφόρμας νομοθεσία δημοσίου συμφέροντος της Μάικροσοφτ, με την προθεσμία να λήγει στις 2 Μαρτίου. Οι τρεις πληρέστερες δράσεις θα αναδειχθούν σε εκδήλωση στις 21 Μαρτίου, κερδίζοντας βραβεία τεχνολογίας.
​​ΠΟΤΕ: Μέχρι 2 Μαρτίου (για την υποβολή συμμετοχής)
Bρετανικό ΣυμβούλιοΠηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ