Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015

Ο μυστηριώδης «πλανήτης Χ» μπορεί πραγματικά να παραμονεύει ανεξερεύνητος στο ηλιακό μας σύστημα
Πιστωτικά: ΝΑΣΑ / JPL-Κάλτεκ
Δύο ή περισσότεροι άγνωστοι πλανήτες θα μπορούσαν να υπάρχουν πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα στο ηλιακό μας σύστημα, υποδεικνύει νέα έρευνα.Ο «πλανήτης Χ" μπορεί να υπάρχει στην πραγματικότητα - και έτσι θα μπορούσε να είναι "πλανήτης Υ"

Τουλάχιστον δύο πλανήτες μεγαλύτεροι από τη Γη, πιθανόν παραμονεύουν στα σκοτεινά βάθη του διαστήματος πέρα από τον Πλούτωνα, που περιμένουν να ανακαλυφθούν, μια νέα ανάλυση των τροχιών των «μετα-Ποσειδώνιων αντικειμένων» προτείνεται.

Οι ερευνητές μελέτησαν 13 μεταπ.αντικ.- ψυχρά σώματα, όπως η πλανήτης νάνος Σέντνα όπου βρίσκεται γύρω από τον Ήλιο σε μεγάλες αποστάσεις και σε ελλειπτικές τροχιές.

Η θεωρία προβλέπει ένα συγκεκριμένο σύνολο στοιχείων για τροχιές μεταπ.αντικ., δήλωσαν τα μέλη της ομάδας της μελέτης.
Για παράδειγμα, θα πρέπει να έχουν ένα ημι-κύριο άξονα, ή τη μέση απόσταση από τον Ήλιο, από περίπου 150 αστρονομικές μονάδες (ΑΜ). (1 ΑΜ είναι η απόσταση από τη Γη στον Ήλιο -. Περίπου 93 εκατομμύρια μίλια, ή 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα). 
Οι τροχιές θα πρέπει επίσης να έχουν μια κλίση, σε σχέση με το επίπεδο του ηλιακού συστήματος, περίπου 0 μοίρες, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών.

Αλλά οι πραγματικές τροχιές των 13 μεταπ. αντικ. είναι αρκετά διαφορετικές, με ημι-κύριους άξονες που κυμαίνονται 150-525 ΑΜ (2.243.968.060.500 τρις χλμ. - 7.853.888.211.750 τρις χλμ. περίπου) και μέση κλίση περίπου 20 μοιρών.

"Αυτή η περίσσεια των αντικειμένων με απρόσμενες τροχιακές παραμέτρους, μας κάνει να πιστεύουμε ότι κάποιες αόρατες δυνάμεις τροποποιούν την κατανομή των τροχιακών στοιχείων των μεταπ. αντικ., και θεωρούμε ότι η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχουν και άλλοι άγνωστοι πλανήτες πέρα από τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα," ο επικεφαλής συγγραφέας Κάρλος ντε λα Φουέντε Μάρκος, του Πανεπιστημίου Κομπλουτένσε της Μαδρίτης, είπε σε μια δήλωση.

"Ο ακριβής αριθμός είναι αβέβαιος, δεδομένου ότι τα στοιχεία που έχουμε είναι περιορισμένα, αλλά οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο πλανήτες, και ίσως περισσότεροι, μέσα στα όρια του ηλιακού μας συστήματος", πρόσθεσε.

Οι πιθανοί ανεξερεύνητοι κόσμοι, θα είναι μεγαλύτερης μάζας από τη Γη, είπαν οι ερευνητές, και θα βρίσκονται περίπου 200 ΑΜ (2.991.957.414.000 τρις χλμ. περίπου) ή περισσότερο από τον Ήλιο - τόσο μακριά που θα είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εντοπιστούν με τα σημερινά μέσα.


Πίστωση: Καρλ Τέιτ, καλλιτέχνης "πληροφορίες γραφικού"
Οι αστρονόμοι ανακαλύπτουν τα μετα-Ποσειδώνια αντικείμενα που ανήκουν στο νέφος του Οορτ, την πιο μακρινή περιοχή από τη Γη στο ηλιακό σύστημα.


Τα νέα αποτελέσματα - που περιγράφονται σε δύο έγγραφα στο περιοδικό Επιστολές Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρίας (επιστ. περι. οξφόρ.)- δεν είναι η πρώτοι που συνηγορούν για την πιθανή ύπαρξη του λεγόμενου Πλανήτη Χ.

Τον Μάρτιο του 2014, οι, Τσάντγουικ Τρουχίγιο και Σκοτ Σέπαρντ ανακοίνωσαν την ανακάλυψη του 2012 VP113, ένα μεταπ. αντικ. που ποτέ δεν πηγαίνει πιο κοντά στον Ήλιο από 80 ΑΜ (1.196.782.965.600. τρις χλμ. περίπου). 
Ως εκ τούτου το 2012 εντάχθηκε ο πλανήτης VP113 Σέντνα, καθώς οι δύο γνωστοί κάτοικοι του "εσωτερικού του Νέφους Οιρτ," μία απομακρυσμένη και σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη περιοχή του διαστήματος πέραν της ζώνης Κάιπερ (όπου βρίσκεται ο Πλούτωνας).

Οι, Τρουχίγιο και Σέπαρντ πρότειναν ότι οι τροχιές των 2012 VP113 και Σέντνα είναι συνεπείς με τη συνεχή παρουσία μιας μεγάλης «διαταραχής» - ίσως έναν πλανήτη 10 φορές μεγαλύτερης μάζας από τη Γη, που βρίσκεται 250 ΑΜ (3.739.946.767.500 τρις χλμ. περίπου) από τον Ήλιο.

Ωστόσο, η ομάδα τόνισε επίσης ότι και άλλες εξηγήσεις είναι πιθανές, επίσης. 
Για παράδειγμα, ο Σέντνα και ο 2012 VP113 μπορεί να έχουν παρασυρθεί προς τα έξω παρουσιάζοντας τις θέσεις τους πριν πολύ καιρό από αλληλεπιδράσεις με άλλα αστέρια στο γενέθλιο σμήνος του Ήλιου. 
Τα αντικείμενα μπορεί επίσης να έχουν μεταφερθεί από ένα άλλο ηλιακό σύστημα κατά τη διάρκεια μιας αστρικής στενής επαφής.

Ο Ντε λα Φουέντε Μάρκος και οι συνάδελφοί του, παραδέχονται τη δυνατότητα τέτοιων εναλλακτικών σεναρίων, επίσης. 
Η εικόνα πρέπει να ληφθεί σαφέστερα, καθώς οι ερευνητές μελετούν τις τροχιές, των όλο και πιο μακρινών, παγωμένων αντικειμένων, είπε.

"Εάν επιβεβαιωθεί, τα αποτελέσματά μας μπορεί να είναι πραγματική επανάσταση για την αστρονομία," είπε ο ντε λα Φουέντε Μάρκος.Το-Νιου-Σας

Πηγή: Διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ