Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2015

Πίδακες από τον κομήτη Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο


3 Φεβρουαρίου 2015
Εικόνα Αστρονομίας της Ημέρας
Πίστωση Εικόνας: ΕΣΑ  / Ροζέτα / MPS για ΟΣΙΡΙΣ ομάδας MPS / UPD / LAM / ΙΑΑ / ΑΑΠ / INTA / UPM / DASP / IDA


Από πού προέρχονται οι ουρές του κομήτη; 
Αν και είναι κοινή γνώση ότι οι ουρές του κομήτη και το κώμα προέρχονται από τον πυρήνα του κομήτη, πώς ακριβώς συμβαίνει να είναι το "ενεργό" πεδίο της έρευνας. 
Μία από τις καλύτερες εικόνες μέχρι στιγμής των αναδυόμενων πιδάκων φαίνεται στην χαρακτηριστική εικόνα, η οποία λήφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από το ρομποτικό διαστημικό σκάφος Ροζέτα σε τροχιά γύρω από τον κομήτη 67P / Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο (κομήτη ΤΓ), και κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα. 
Η υπερέκθεση της εικόνας δείχνει τα λοφία του αερίου και σκόνης που διαφεύγουν από πολλά σημεία από τον πυρήνα του κομήτη ΤΓ καθώς αυτός πλησιάζει τον Ήλιο και θερμαίνεται. 
Παρά το γεγονός ότι ο κομήτης ΤΓ είναι σήμερα πιο μακριά από τον Ήλιο σε σχέση με τον Άρη, η τροχιά του θα μειωθεί σχεδόν όσο πιο κοντά σχετικά με της Γης τον προσεχή Αύγουστο, οπότε η δραστηριότητα των πιδάκων του αναμένεται να αυξηθεί κατά έναν παράγοντα περίπου 100. 
Έχετε πιθανόν δει κάποια υπολείμματα από πυρήνα κομήτη πριν, αλλά με άλλη μορφή - όταν κομμάτια σε μέγεθος κόκκων, ολοκληρώνουν το ταξίδι τους μέσα από το Ηλιακό Σύστημα και επηρεάζουν την ατμόσφαιρα της Γης ως μετεωρίτες.Το-Νιου-Σας

Πηγή: ΝΑΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Φεισμπουκ

Τουιτερ